O vizită la teatru poate aduce un zâmbet și pentru copiii mai puțin fericiți

292_Costesti_EcoTerra_WEBPentru mulți copii din localitățile rurale, în deosebi pentru copii din familii social vulnerabile o vizită la teatru este un mare lux, absolut inaccesibil fără intervenția unui Moș Crăciun. În cazul localității Costești, acest rol de Moș darnic și grijuliu a fost preluat de grupul de inițiativă „EcoTerra”.

Astfel, grupul „EcoTerra” a coordonat în luna octombrie toate aspectele legate de organizarea unei vizite la teatrul Licurici, implicând directorul adjunct și psihologul școlar în procesul de identificare a beneficiarilor. Acest proiect a fost susținut financiar de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 2.500 MDL,dar fiind o echipă creativă şi tenace în metoda de a atrage fonduri adiționale, grupul de copii beneficiari în această vizită la teatru,a fost extins de la 20 la 29 de copii, datorită celor 1600 MDL colectați într-o singură zi prin intermediul platformei guvern24.md

Pregătirile din luna octombrie au fost concretizate prin vizita la teatru în data de 20 noiembrie cu tot grupul de copii, încadrați de 2 profesoare și de membrii grupului de inițiativă. Beneficiari indirecți au fost circa 20 la număr și este vorba de persoane și membri ai grupului care au investit timpul lor liber într-o cauză nobilă. Grupul „EcoTerra” a fost creat acum 2 ani și este compus de elevi care activează în cadrul orei suplimentare la educație ecologică din Liceul Teoretic „Olimp”. Este o echipă perseverentă, energică care-și propune să contribuie la îmbunătățirea mediului ambiant prin realizarea mai multor proiecte.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki