Activitățile sportive se vor vedea altfel pe stadionul din Țîpala

306_Tipala_Coloritul_WEBPână recent, stadionul din satul Țîpala nu dispunea de bănci sau alte infrastructuri de odihnă cu toate că el este intens folosit atât pentru activitățile sportive (meciuri de fotbal, antrenamente ) cât și pentru festivitățile culturale (Ziua Limbii, Ziua Independenței, Hramul Satului, etc.). De aceea, grupul „Coloritul” a considerat strict necesar îmbunătățirea infrastructurii terenului care la rândul său va avea consecințe pozitive pentru comunitate.

Ghidați de mentorul lor, membrii echipei au reușit să implice primăria, Liceul Teoretic dar și sudori profesioniști voluntari din localitate ca în final să realizeze un proiect de succes: „Un sat frumos – Un viitor prosper”. Acest proiect își dorește o continuitate, sprijinită activ de primărie, prin instalarea urnelor de gunoi, sădirea copacilor, renovarea terenului, instalarea unui panou de informație și de scor și de ce nu, o tribună.

Proiectul a fost implementat în decurs de 2 luni, octombrie – noiembrie 2016 . Susținut financiar de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 4.500 MDL acest proiect a avut un impact mare asupra beneficiarilor : 11 membri ai grupului, 100 de elevi din secția de fotbal a liceului din Țîpala, 15 tineri din echipa de fotbal de juniori şi circa 1500 spectatori din localitate. La acest număr impunător se mai adaugă oaspeții și spectatorii care vin cu ocazia meciurilor.

Grupul „Coloritul” este actual compus din 4 membri, 2 fete și 2 băieți, care anterior au făcut parte din Consiliul Local de Tineret și au ceva experiență în activitățile de voluntariat și doar așteaptă ocaziile pentru a dezvolta localitatea lor dragă.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki