Remediu pentru mediu, un elan de generozitate și grijă pentru o societate incluzivă

307_Ialoveni_SIMUL_WEBUnitatea de Educație Incluzivă a Liceului Teoretic Petre Ștefănucă a fost construită recent iar terenul adiacent a necesitat amenajare și înverzire benefică copiilor care frecventează instituția. În acest context, grupul „SIMUL” a realizat proiectul „Remediu pentru mediu” prin prisma căruia să planteze copaci care vor crea umbră pentru copii dar și va menține aerul mai curat întrucât în apropiere se află un centru de testare auto.

Grupul „SIMUL” prin efort şi dăruire de sine a reușit să implice în acest proiect numeroși parteneri și donatori : ÎS Vivaflora, AO Lumos Moldova, echipa managerială a liceului, administrația liceului și câteva persoane fizice adunând într-un final suma de 15.519, 61 MDL la care Fondul pentru Tineri Ialoveni și-a alăturat sprijinul cu încă 10.000 MDL. În urma proiectului implementat în octombrie-noiembrie 2016 terenul din jurul clădirii a fost plantat cu 181 unități de buxus, 9 arbori de tei, 5 pruni decorativi, 10 arbuști de thuja și 8 arbuști de cireș chinezesc și dotat cu un balansoar, un scaun cu colț din lemn, un podișor din lemn, un coș de baschet pe suport și un set de scăunele cu masă din lemn. O oră distractivă – Micii Ecologiști – a încheiat proiectul cu jocuri prin care copii au aflat curiozități despre arborii și arbuștii plantați pe teritoriu.

La acțiunile de salubrizare și plantare au participat circa 250 elevi ai liceului iar beneficiari direcți sunt 850 la număr printre elevi și 58 de cadre didactice la care se mai pot alătura părinții, comunitatea și oaspeții liceului. Grupul de inițiativă „SIMUL” a fost creat în anul 2015 și activează voluntar în incinta Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă a liceului la activități precum ateliere de lucru, concurs internațional de desen „Cum văd eu dizabilitatea”, școala de vară cu tematica promovării incluziunii copiilor cu cerințe educaționale speciale în societate și multe altele.

Dorința de a oferi suport, activismul și nonconformismul față de durele reguli ale societății sunt principalele elemente care mobilizează această echipă.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki