Consiliul Local al Tinerilor Puhoi – activ, instruit și implicat

308_Puhoi_CheiaSuccesului_FBS-a constatat că tinerii din Puhoi se implică tot mai puțin în viața comunității și au tendința să caute oportunități de implicare în afara localității. Prin crearea unui Consiliul Local de Tineret în Puhoi, grupul „Cheia succesului” vizează să crească interesul tinerilor pentru proiectele și activitățile civice locale și să demonstreze astfel că tinerii reunesc o forță de schimbare determinantă în anumite decizii importante cât și în dezvoltarea viabilă a societății.

Cu sprijinul Liceului Teoretic Puhoi și specialistul pe tineret Grejdeanu Radu, grupul de inițiativă a reușit să implementeze un proiect cap-coadă intitulat „Dezvoltare și implicare în comunitatea mea” începând cu alegerea logo-ului și finisând cu stabilirea regulilor de funcționare a consiliului, apoi cu elaborarea pliantelor de informare pe care le-au tipărit și distribuit prin localitate în număr de 300 și au difuzat informația prin radioul școlar și rețelele de socializare. Pe data de 6 noiembrie s-a desfășurat la Liceul Teoretic Adunarea Generală a Tinerilor la care au fost prezenți 60 de tineri dintre care 14 s-au înscris ca candidați la funcția de consilieri locali.

Proiectul a fost susținut financiar de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 5.000 MDL și în urma activităților lui au rămas circa 150 de tineri beneficiari direcți la care se poate de alăturat. Toată comunitatea în viitor se va bucura de noi schimbări inițiate de acest Consiliu.

Grupul de inițiativă „Cheia succesului” există din anul 2010 și se mândrește cu tinerii săi dornici de schimbare cu încredere în ziua de mâine. Activitățile lor au fost desfășurate atât în liceu cât şi în comunitate cu organizarea de TVC-uri, participarea la campania „Hai Moldova” și multe altele.

Поделиться в соц. сетях

Comments are closed.