„Exist ca să cunosc” cultura și istoria țării noastre

309_Horesti_TineriiCreativi_WEBDeși localitatea Horești se află foarte aproape de capitală, o mare parte din elevi nu cunosc locurile importante și impunătoare ale Chișinăului. Atât unii elevi eminenți cât si cei din familii social-vulnerabile nu au vizitat capitală sau nu cunosc nimic din construcțiile sale de amploare. Cu obținerea finanțării acestui proiect „Exist ca să cunosc”, grupul „Tinerii Creativi” au dorit să ofere o oportunitate echitabilă elevilor din Liceul Teoretic din Horești prin vizitarea a 3 muzee din capitala Republicii Moldova.

Inițial, grupul de inițiativă a întocmit lista elevilor din clasele IV-IX-a care vor participa la excursii, dintre care un număr de 47 de elevi au fost selectați: elevi din familii social-vulnerabile și elevi eminenți. Tinerii au fost ghidaţi de mentorul lor și de către sora medicală a liceului. Ziua de 21 noiembrie a fost o zi intensă, cu emoții de neuitat pentru acești copii care au vizitat muzeul de Etnografie, de Istorie și de Arte din Chișinău !

Proiectul s-a desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2016 și a fost susținut financiar de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 2.500 MDL la care Liceul Teoretic din Horești a mai adăugat 600 MDL.

Grupul de inițiativă „Tinerii Creativi” a fost creat pe data de 13.09.2016 și este compus de un colectiv feminin, 5 la număr, toate fiind eleve la Liceul Teoretic Horești. Acest proiect, „Exist ca să cunosc”, este primul proiect, prin care echipa își face debutul pe arena elaborării proiectelor ce vor aduce un plus localității din care fac parte.

Поделиться в соц. сетях

Comments are closed.