Misiunea tinerilor îndeplinită, un teren de joacă pentru copiii din Horeşti

310_Horesti_TineriiNaturalisti_WEBPână în prezent în satul Horești lipseau terenurile de joacă pentru copii. Primăria satului intenționa de mai mult timp să înlăture acest neajuns ,dar din lipsă de resurse financiare nu era posibilă procurarea echipamentului necesar pentru unicul teren de joacă disponibil în centrul satului. Prin intermediul proiectului „Teren de joacă pentru copii” grupul „Tinerii Naturaliști” au preconizat procurarea utilajului necesar și instalarea acestuia pe teren pentru al transforma în loc de joacă.

Împreună cu administraţia locală și elevii de la Liceul Teoretic Horești, grupul de inițiativă „Tinerii Naturaliști” a reușit să transforme un teren vacant, într-un teren de joacă pentru copii cu o suprafață de circa 300 m2. Elementele de joacă: un balansor cu 2 locuri și un leagăn dublu, au fost procurate de la firma ECO Building și instalate cu ajutorul a 2 reprezentanți ai firmei cât și un lucrător de la Primărie și bineînțeles echipa de inițiativă.

Întregul proiect desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2016 a fost susținut financiar atât de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 10.000 MDL cât și de Primăria din localitate cu aceeași sumă de 10.000 MDL. Pentru viitor, administraţia locală intenționează să mai procure elemente de joacă adiționale pentru desăvârșirea spațiului de joacă pentru fericirea celor micuți. Grupul de inițiativă a fost înființat în toamna anului 2016, având ca scop crearea unui viitor mai bun pentru copii pentru a oferi acestora o copilărie fericită și mai distractivă.

Поделиться в соц. сетях

Comments are closed.