Spune Da, sănătăţii tale: proiect de informare despre HIV/SIDA şi hepatitele virale

311_Ialoveni_TineriiHIV_WEBConform dării de seamă a Cabinetului de Consiliere și Testare Voluntară pentru 2016, în ultima perioadă se depistează tot mai multe cazuri de infecție HIV/SIDA și hepatite virale B și C în raionul Ialoveni. Totodată, s-a constatat că abia ¼ din persoane cunosc modul de transmitere și profilaxie HIV/SIDA. Prin proiectul „ Spune DA sănătății tale” grupul de tineri și medici au inițiat un val de instruire masivă a elevilor din mai multe instituții de învățământ din raion.

„Tinerii contra HIV/SIDA și hepatitelor virale” au fost sprijiniți activ de : Spitalul Raional Ialoveni care le-a oferit o încăpere pentru ședințe și multiplicarea chestionarelor, Consiliul Raional Ialoveni prin permiterea efectuării lecțiilor de informare în școli, Primăria Ialoveni cu suportul său, Centrul Social – Regional Renașterea prin donația de broșuri informative, Administrația instituțiilor de învățământ vizitate pentru permiterea efectuării lecțiilor de informare și nu în ultimul rând Centrele de sănătate locale care au răspândit informația în cadrul proiectului.

Proiectul a durat 2 luni pe parcursul cărora au fost informați 320 elevi din clasele a VII- IX-a din localitățile: Ruseștii Noi, Răzeni, Ulmu, Horodca si Văsieni. Fondul pentru Tineri Ialoveni a susținut acest proiect cu suma de 7.000 MDL.

„Tinerii contra HIV/SIDA și hepatitele virale” sau mobilizat începând cu luna septembrie 2016 cu necesitatea de a informa populația despre căile de transmitere a infecțiilor HIV/SIDA și hepatitelor virale B și C. Membrii sunt lucrători din cadrul Spitalului Raional Ialoveni, cadre medicale precum și elevi sau studenți.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki