Școala – o grădină înfloritoare la Puhoi

312_Puhoi_NAVI_WEBÎn anii 2014 – 2015, la Liceul Teoretic Puhoi a fost implementat proiectul ,,Termoizolarea fațadelor și schimbarea tâmplăriei” prin urmare grădina din fața instituției a rămas deteriorată inclusiv florile multianuale, arbuștii și gazonul. Totodată, această situație lipsește elevii liceului de unicul loc de odihnă de care se puteau bucura în timpul recreațiilor cât și după ore. Prin proiectul „Școala – o grădină înfloritoare” mai mulți tineri parte a grupului „NAVI” au hotărât să reamenajeze și să înverzească acest teren.

Tinerii inițiativei s-au bucurat de susținerea elevilor dar și a întregii administrații a liceului și au reușit să organizeze o masă rotundă cu tematica „Rolul Naturii în viața cotidiană” cu scopul promovării comportamentului ecologic la elevi și tineri. Pe parcurs, grupul a adăugat o activitate opțională – cea de salubrizare a teritoriului, după care a urmat plantarea materialului săditor : 100 de tufe de trandafiri, 30 de thuja, 10 brazi și 5 pomi de tei. Proiectul a fost intens promovat pe rețele de socializare, pe pagina facebook a liceului și cea a satului Puhoi.

Implementat în octombrie-noiembrie 2016, proiectul „Școala – o grădină înflorită” a fost susținut financiar cu 3.000 MDL din partea AO Studium și de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 5.000 MDL. De proiect se pot bucura zi de zi toți elevii și cadrele didactice ale liceului. Pentru viitor, echipa are intenția să continue dezvoltarea acestei grădini prin amplasarea băncilor, urnelor de gunoi și a altor elemente decorative.

„NAVI” este un grup cu experiență, creat în 2013 care a mai aplicat la Programul de Granturi Mici. Echipa se compune din tineri dornici de schimbări și atrage noi membri an după an. Grupul are mai multe merite și proiecte implementate printre care obținerea locului 1 la concursul raional „Ce ? Unde ? Când ?”.

Поделиться в соц. сетях

Comments are closed.