Prin fitness spre performanță și succes

IMG_20181019_154929_HDRCu toții știm cât de sănătos este să faci mișcare și cunoaștem bine sentimentul de poftă de viață care apare în urma antrenamentului fizic. La aceste beneficii fizice se mai adaugă și dorința generală de a arăta cât mai bine pe tot parcursul anului. Motivați de aceleași convingeri și de lipsa unui loc special amenajat, tinerii puhoieni vin cu inițiativa de a crea un club de aerobică și fitness în incinta liceului din localitate, care ar contribui totodată la dezvoltarea sănătoasă a elevilor.

Dorind să promoveze un mod sănătos de viață în rândul elevilor și să motiveze tinerii să scape de viciile sociale, membrii grupului de inițiativă „Noi suntem schimbarea” din Puhoi elaborează proiectul „Un tânăr echipat – un tânăr dezvoltat”, prin care-și propun să asigure și doteze clubul aerobic-fitness cu echipamentul corespunzător pentru antrenament fizic. Pentru a cunoaște cu exactitate situația reală a interesului pentru sport în localitate, echipa de proiect a desfășurat un sondaj în rândul tinerilor, prin care a constatat că 40% din tineri practică sportul de maxim trei ori pe săptămână, pe când celelalte 60% – duc un mod de viaţă sedentar şi îşi găsesc foarte rar timp pentru a practica sportul. Pentru a sensibiliza publicul față de beneficiile sportului în menținerea unei sănătății fizice și mintale, membrii grupului de inițiativă, alături de profesoara clubului aerobic-fitness au organizat o ședință de informare în sala de festivități a liceului, reușind să mobilizeze circa 80 de tineri.

Pentru implementarea proiectului, grupul de inițiativă, împreună cu profesoara de fitness și directorul adjunct pe educaţie au stabilit, în cadrul unei ședințe, echipamentele necesare clubului pentru buna sa funcționare: 40 de haltere, 20 de expandere şi 22 de covoraşe. Reușita proiectului se datorează entuziasmului și implicării active a tinerilor la buna dezvoltare a comunității din care fac parte, dar și mijloacelor financiare în valoare de 7000 de lei alocate de Fondul pentru Tineri Ialoveni și 1680 de lei oferite de administrația Liceului Teoretic Puhoi. Clubul nou creat este deschis atât elevilor, tinerilor, cât și membrilor întregii comunități din Puhoi, oferind spațiu dotat, cu echipament necesar și instruiri de calitate oricărui doritor de a se antrena, a practica sportul și a-și menține astfel corpul în formă.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki