Istorii de succes

flag_yellow_high
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană

Fondul de Susținere a Antreprenoriatului pentru Tineri Ialoveni a încheiat la 19 iunie 2019 procesul de recepţionare a solicitărilor de finanţare din cadrul concursului planurilor de afaceri pentru tineri. La această rundă au fost depuse 12 dosare prin care se solicită suport financiar în valoare totală de 852,0 mii lei. Cei 12 tineri aplicanți (5 femei și 7 bărbați) cu vîrsta medie 29 de ani sunt din 7 localități rurale (Văsieni, Răzeni, Dănceni, Mileștii Mici, Nimoreni, Ruseștii Noi, Hansca) și 1 oraș (Ialoveni). Afacerile reprezintă mai multe domenii de activitate: agricultură – 33 % (creștere murelor, cultivarea rucolei, creșterea prepelițelor, furaje uscate combinate), servicii – 50% (salubrizare, reparații auto, frumusețe, croitorie, turism, consiliere psihologică) și vînzarea cu amănuntul – 17%. Toate afacerile își propun să creeze cel puțin 1 – 3 locuri de muncă, două dintre ideile de afaceri au ca și obiectiv crearea locurilor de muncă pentru persoane din categorii defavorizate.

Membrii Comisiei de concurs au vizitat pe parcursul lunii iulie 2019 localitățile de baștină ale aplicanților la concursul planurilor de afaceri. Fiecare membru al Comisiei de concurs a evaluat independent dosarul fiecărui participant(ă) la etapa interviului, completând grila de evaluare solicitată la etapa a III-a Evaluarea probei individuale. Câștigătorii au fost desemnați în baza notelor finale obținute. Aprobarea valorii bugetelor pentru fiecare plan de afaceri s-a efectuat în limita sumei totale disponibilă la această rundă pentru finanțarea în bază de grant.

Resursele financiare disponibile pentru finanţarea planurilor de afaceri ale aplicanților la concurs, au fost distribuite după cum urmează: 15 mii EUR (echivalentul la circa 300 mii lei) este contribuția Fundației Est-Europene din resursele Uniunii Europene (din aceste resurse sunt finanțate cinci planuri de afaceri: Buzatu V., Seul T., Vutcariov N., Nacu I. și Captari V.) și Consiliului raional Ialoveni – 120 mii lei (din aceste resurse sunt finanțate următoarele două planuri de afaceri: Borga I. și Nedelciuc D.).

Finaliste ale concursului au fost desemnate 7 afaceri care sunt gestionate de către 8 tineri (4 femei și 4 bărbați) în 6 localități ale raionului Ialoveni (orașul Ialoveni; sate: Văsieni, Răzeni, Dănceni, Mileștii Mici, Nimoreni).

Nr. dosar

Nume, prenume finalist(ă)

Localitatea

Suma aprobată

Ideea de afaceri

438 Buzatu Victor Dănceni 3500 EUR minifermă de prepelițe
439 Seul Tatiana Ialoveni 3000 EUR chioșc cu produse bio de la producători locali
443 Vutcariov Nicolae Nimoreni 3250 EUR salon de frumusețe
435 Nacu Ion Văsieni 3500 EUR cultivarea și comercializarea murelor
446 Captari Victoria Mileștii Mici 1750 EUR servicii consiliere și coaching
437 Borga Iurie Răzeni 60000 MDL servicii reparații auto
441 Nedelciuc Daniela Ialoveni 60000 MDL servicii tursitice

Fondul de Susținere a Antreprenoriatului pentru Tineri Ialoveni a încheiat la 15 octombrie 2020 procesul de recepţionare a solicitărilor de finanţare din cadrul Concursului planurilor de afaceri pentru tineri, ediția a II-a/2020. La această rundă au fost depuse 5 dosare prin care se solicită suport financiar în valoare totală de 150,0 mii lei. Cei 10 tineri aplicanți (5 femei și 5 bărbați) au vîrsta medie 25 de ani și provin din 4 localități rurale (Cigîrleni, Răzeni, Horești, Ruseștii Noi) și 1 oraș (Ialoveni). Afacerile reprezintă mai multe domenii de activitate: agricultură (creștere murelor, creșterea iepurilor, deshidratarea fructelor), servicii (sală de fitness, decorațiuni evenimente). Toată afacerile își propun să creeze cel puțin 1 – 2 locuri de muncă (cel puțin pentru inițiatorii/administratorii afacerilor).

Conform prevederilor Regulamentului de organizare a Concursului planurilor de afaceri, ediția a II-a 2020, membrii Comisiei de concurs au evaluat conformitatea administrativă și eligibilitatea candidaților de a participa la Concursul planurilor de afaceri, pe baza documentelor transmise de aceștia. Toți aplicanții au întrunit cerințele etapei administrative, respectiv au fost invitați la interviuri. Fiecare membru al Comisiei de concurs a evaluat independent cele 5 planuri de afaceri, conform grilei de evaluare a planurilor de afaceri și a calculat punctajul total atribuit pe fiecare plan de afaceri, conform prevederilor etapei a II-a din regulamentul concursului.

La data de 22 octombrie 2020 a avut loc sesiunea de interviuri și pitch-uri cu 5 echipe de aplicanți la concursul planurilor de afaceri. La etapa interviului, fiecare aplicant(ă) a participat cu o prezentare PowerPoint după modelul propus. Totodată, aplicanții au fost intervievați cu privire la cunoașterea Planului de afaceri și a procesului de implementare a acestuia, în baza întrebărilor/aspectelor incluse în grila de evaluare. Fiecare membru al Comisiei de concurs a evaluat independent fiecare participant(ă) la etapa interviului, completînd grila de evaluare solicitată la etapa a III-a Evaluarea probei individuale.

Câștigătorii aau fost desemnați în baza notelor finale obținute. Aprobarea valorii bugetelor pentru fiecare plan de afaceri s-a efectuat în limita sumei totale disponibilă la această rundă pentru finanțarea în bază de grant: 2,6 mii EUR (echivalentul la circa 50 mii lei) este contribuția Fundației Est-Europene din resursele Uniunii Europene și Consiliului raional Ialoveni – 70 mii lei Reeșind din clasamentul dosarelor realizat în baza notelor finale obținute de fiecare echipă aplicant(ă) și prevederile Capitolului 5 Cheltuielile limitate și neeligibile din Regulamentul de de organizare a concursului planurilor de afaceri, suma totală disponibilă la această rundă s-a distribuit după cum urmează:

Nr. dosar

Nume, prenume aplicant(ă)

Suma solicitată (lei)

Suma aprobată (lei)

534

Nicolae Dogot

Denis Avram

30000 MDL

30000 MDL

535

Mariana Șeremet

Maxim Visileac

30000 MDL

30000 MDL

536

Mellissa Dulgheru

Cristina Voloc

30000 MDL

30000 MDL

538

Seul Tatiana

Ala Grosu

30000 MDL

30000 MDL

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki