Aplicanţi

Anual se desfăşoară două runde a Programului de Granturi Mici pentru Tineri, prima rundă, de primăvară, se lansează în luna martie, iar perioada de implementare a proiectelor durează trei luni (mai, iunie şi iulie). Cea de a doua rundă, de toamnă, este lansată în luna septembrie, iar perioada de implementare a proiectelor este pe parcursul lunilor octombrie şi noiembrie.
Informarea potenţialilor beneficiari are loc prin intermediul mass-mediei locale, posterelor care sunt plasate în instituţiile mai des vizitate de tineri, se organizează întîlniri publice în localităţile raionului cu grupurile de iniţiativă care manifestă interes faţă de PGM, informaţii detaliate sunt disponibile şi pe pagina web a Fondului pentru tineri Ialoveni – www.fondultinerilor.md.
Proiectele se scriu în baza Formularului de aplicare şi a Ghidului solicitantului de finanţare.  Ghidul de solicitantului de finanţare cuprinde informaţii despre tipul de proiecte care se finanţează sau nu, care sunt criteriile de eligibilitate sau criteriile de selectare, cum se desfăşoară selectarea, etc.
Programul de Granturi Mici este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 ani din localităţile raionului Ialoveni. Pentru a putea solicita finanţare, tinerii trebuie să facă parte dintr-un grup de iniţiativă, format din minim 3 persoane, care vor fi responsabile de conceperea ideii de proiect şi implementarea acestuia.
Grupurile de iniţiativă ale tinerilor care intră în competiţia pentru finanţarea proiectelor din resursele Fondului pentru Tineri pot fi echipe formate din colegi de clasă, de liceu sau de universitate dar şi din grupuri informale, din afara instituţiilor de învăţământ, de exemplu: cartier, mahala, club sau orice altă organizaţie. Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte de tineri din punct de vedere al genului, al vârstei şi al etniei.
Nu sunt eligibile de a solicita finanţare din cadrul Programului de Granturi Mici următorii actori sociali: autorităţile publice, asociaţiile obşteşti, centrele de resurse pentru tineri, agenţii economici, instituţiile preşcolare şi de învăţământ, alte instituţii publice de menire social-economică.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki