A avut loc prima şedinţă în noua componenţă a Fondului pentru Tineri Ialoveni

Noua echipă a Fondului pentru Tineri Ialoveni, care are deja 19 membri, s-a întrunit la 14 iulie 2011 în prima sa şedinţă. Evenimentul a avut loc în Sala mică de şedinţe a Consiliului Raional Ialoveni. Timp de aproape 3 ore, tinerii au fost informaţi despre mecanismul de funcţionare a acestui program, au fost familiarizaţi cu Regulamentul de organizare şi funcționare a Fondului pentru Tineri Ialoveni şi au făcut cunoştinţă între ei – membrii cu experienţă şi membrii proaspăt selectaţi.
Moderatorul şedinţei a fost Sergiu Gurău, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni„ şi coordonatorul programului Fondul pentru Tineri Ialoveni. Acesta a prezentat obiectivele şi beneficiile programului, rezultatele unui an de activitate a echipei, a explicat principiile şi etapele de acţiune a Fondului pentru Tineri. Tinerii au ascultat foarte atent discursul moderatorului şi-au înţeles că e binevenit motoul: „Dacă nu noi, atunci cine?”. Alla Luţic, una dintre membrii cu experienţă a Fondului pentru Tineri Ialoveni, a clarificat aspectele privind regulile de lucru în echipă.
La întrunire a fost prezent Dl Victor Pletosu, specialist de tineret în cadrul Aparatului Preşedintelui Raionului. Acesta a avut un mesaj de susţinere pentru „tinerii bancheri”. „Motoul vieţii mele este: Tinere, urcă pe scara verticalităţii şi aprinde steaua numelui tău,  deci vă îndemn şi pe voi să fiţi o echipă puternică, consolidată  şi dacă am decis să facem ceva împreună să mergem până la final” a spus Dl Pletosu.
Membrii echipei au rămas impresionaţi de faptul că sunt şi ei printre promotorii valorilor frumoase ale societăţii şi sunt un sprijin al administraţiei raionului pentru soluţionarea problemelor stringente cu care se confruntă tinerii din localitățile lui şi vor avea posibilitatea să contribuie personal la realizarea unor speranţe şi vise ale tinerilor ialoveneni. Membrii noi au sesizat că au nevoie de multă muncă, curaj şi ambiţie pentru a se încadra cu succes în activităţile programului, totodată au afirmat că vor obţine experienţă valoroasă şi îşi vor dezvolta abilităţi necesare unui tînăr care îşi doreşte să reuşească în viaţă.
În perioada 27-28 iulie, echipa Fondul pentru Tineri Ialoveni va avea un atelier de lucru şi instruire unde îşi vor mai lărgi orizontul de cunoştinţe şi îşi vor fortifica abilităţile în domeniul fundraising şi grantmaking, precum şi îşi vor planifica acţiunile pentru următoarele luni de activitate.

Ana Lungu, com. Zâmbreni

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki