Învață să coși în atelierul de educație tehnologică

291_Malcoci_NouaGeneratie_WEBÎn Gimnaziul Malcoci se oferă puține activități pentru orele opționale. Astfel, tinerii din grupul „Noua generație” și-au propus să creeze un atelier de croitorie pentru a iniția și perfecționa cunoștințele elevilor în acest domeniu, fapt care la rândul lui va menține și poate chiar va crește numărul de elevi în gimnaziu. grupul „Orizonturi” din Ialoveni și-a propus să remedieze această situație în liceul lor. Adițional, croitoria reprezintă o abilitate foarte utilă zi de zi pentru fiecare dar poate deveni baza unei adevărate meserii pentru unii tineri.

Susținuți de administrația gimnaziului Malcoci prin oferirea localului care va servi ca atelier pentru instruiri, grupul a reușit să anunțe, prin pliante, articole publicate la ziarul Ora locală și pe rețelele de socializare, elevii gimnaziului despre proiectul „Învață să coși în atelierul de educație tehnologică”. Deja se fac ore opționale cu 2 clase: a VII-a și a IX-a și în mod general toate orele de educație tehnologică se desfășoară în încăperea alocată de gimnaziu și renovată de grupul de inițiativă cu alți elevi.

Întregul proiect desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2016 a fost susținut financiar concomitent de, Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 6.000 MDL și de gimnaziul Malcoci cu suma de 2.298 MDL. Toți elevii din clasele gimnaziale, circa 150 la număr, sunt beneficiarii direcți ai acestui atelier la care se pot adăuga părinții și profesorii în număr de circa 230. Grupul de inițiativă „Noua generație” a fost creat pe data de 10 septembrie 2015 și își desfășoară activitățile de ordin cultural de regulă în Casa de Cultură din localitatea Malcoci și cele legate de salubrizare și sădire a copacilor pe întregul teritoriu al localității.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki