Festivalul raional al tinerilor activi, ediţia 2010

1. Cel mai activ membru – Ecaterina RACOVIŢA;
2. Cel mai reuşit proiect – Parcul tineretului, com. Ruseştii Noi;
3. Cel mai activ grup de iniţiativă – Ecologiştii, com. Zîmbreni;
4. Cel mai consecvent donator – Reconscivil S.R.L.;
5. Cel mai cooperant partener – Consiliul Raional Ialoveni.

Vineri, 17 decembrie 2010, a avut loc prima ediţie a Festivalului Raional al Tinerilor Activi. Evenimentul s-a petrecut la Casa de Cultură din Ialoveni şi a adunat peste o sută de spectatori din majoritatea satelor raionului şi peste 30 de nominalizaţi. Concurenții au participat independent sau în grupurile în cadrul cărora au înaintat dosarele de participare.

Început la orele 14.00 cu două dansuri incendiare, festivalul a durat aproape trei ore şi a reuşit să îmbine nominalizările şi premierile cu numere artistice de valoare interpretate de tineri din raionul Ialoveni. Astfel programul de desfăşurare al festivalului a avut o formă simetrică după fiecare două decernări în scenă apărând şi evoluţii ale tinerelor talente din raionul Ialoveni. Pe parcursul întregii festivităţi au evoluat tineri dansatori populari din cadrul cercurilor de dansuri populare „Sălcioara” din Hansca şi „Moleştiţa” din Moleşti, tineri talentaţi ca Valeria Condrea, Natalia Tonu, Iana Chirilă, Natalia Moraru şi alţii. Aceştia au interpretat piese muzicale atât din folclorul naţional, cât şi din repertoriul unor vedete străine cu renume mondial.

Deosebit de bine a fost primită de spectatori apariţia în scenă a tinerilor membri ai echipei de TVC de la Mileştii Mici, „Forta”, care au adus zâmbetul pe feţele tuturor celor din sală. O evoluare la fel de spectaculoasă şi interesanta a fost a tinerilor actori membri ai Teatrului poetic „Sfântul Verb” din Răzeni care au intepretat poemul „Luceafărul”.

Menţiunile care au fost acordate s-au lăsat aşteptate destul de mult, dar, într-un final, toate cele 10 nominalizări şi-au găsit reprezentanţii. Astfel, tinerii şi echipele care s-au învrednicit de premii au fost următorii:

Cel mai activ tânăr voluntar – Daniel Munteanu, Ialoveni;
Cel mai activ mentor adult – Tatiana Constantinov, Moleşti;
Cel mai activ grup de iniţiativă – GI „Pentru viitor”, Ialoveni;
Cel mai reuşit proiect finanţat de Fondul pentru Tineri Ialoveni – Echipa din satul Ulmu;
Cel mai activ tânăr jurnalist – Diana Josu, Cigârleni;
Cea mai activă echipă de tineri educatori dela egal la egal – Echipa din satul Bardar;
Cea mai activă echipă de tineri în cunoaşterea comunităţii – Echipa din Satul Puhoi;
Cel mai activ ONG – „Compasiune”, Costeşti;
Cel mai activ Consiliu Local al Tinerilor – CLT Ţâpala;
Cel mai reuşit ziar şcolar – Ziarul Liceului Teoretic Răzeni, LiTeRa.

Toţi cei nominalizaţi au primit, aşa după cum s-a anunţat anterior, câte un trofeu din sticlă şi câte un premiu bănesc de 500 lei. Festivalul a fost petrecut de către Consiliul Raional Ialoveni şi Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, în colaborare cu CRT Ialoveni şi Fondul pentru Tineri Ialoveni.

Albumul cu poze de la eveniment îl gasiți AICI.

Anatol URSU

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki