Lucrul a început – primul atelier de fabricare a banilor

Membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni, în perioada 16 – 18 iulie 2010 şi-au planificat activitatea pentru perioada iulie – decembrie 2010 în cadrul unui atelier de lucru care s-a desfăşurat la Complexul de odihnă „Stejăriş”.
Oboseala şi zăpuşeala acumulată pe parcursul călătoriei pînă la „Stejăriş” au fost combătute în prima zi de lucru prin intermediul unui grup de exerciţii de formare şi consolidare a echipei, sesiune care a unit şi mai mult echipa „tinerilor bancheri” şi le-a creat dispoziţia necesară pentru cele trei zile de lucru din cadrul atelierului.
Pe parcursul atelierului, după un şir de discuţii, analize a situaţiei din raion şi a obiectivelor programului, tinerii au elaborat Planul de acţiuni a Fondului pentru perioada iulie – decembrie 2010. S-a lucrat minuţios asupra conceptului şi structurii paginii web www.fondultinerilor.md, s-au identificat sursele de finanţare locală şi s-a stabilit mecanismul de colectare a fondurilor. De asemenea, prin implicarea participativă a membrilor Fondului, a fost elaborat Planul strategic de comunicare cu potenţialii donatori, beneficiari şi mass-media. În cadrul unei sesiuni separate, au fost elaborate modelele documentelor Programului de Granturi Mici pentru Tineri: Ghidul de finanţare, Cererea de finanţare, Instrumente de selectare a proiectelor, Raportul narativ şi financiar.
„Tinerii bancheri” s-au implicat activ în discuţii, îndeosebi la sesiunea despre metodele şi mecanismul de colectare a fondurilor, strategiile de educare a culturii donaţiilor în rîndul agenţilor economici din regiune. Totodată, au fost stabilite principiile şi regulile de lucru în cadrul echipei, au fost distribuite sarcini şi responsabilităţi fiecărui membru.
Atât exerciţiile de formare a echipei, discuţiile, cât şi lucrul în grupuri din cadrul atelierului au demonstrat încă odată că fără părerile tuturor şi cooperarea membrilor echipei nu poate fi rezolvată o problemă sau situaţie de impas.
Membrii echipei Fondului au avut multe de învăţat pe parcursul sesiunilor moderate de formatori iscusiţi şi cu experienţă: Dl Igor Guzun şi Dl Victor Koroli.
Atelierul de lucru este parte componentă a Planului de acţiuni în domeniul formării şi consolidării capacităţilor membrilor Fondului pentru Tineri Ialoveni. „Tinerilor bancheri” din  Ialoveni nu le rămâne decât să pună în aplicare toate cunoştinţele pe care le-au acumulat de la constituirea echipei şi până acum, să-şi realizeze obiectivele pe care şi le-au propus chiar de la începutul proiectul, să colecteze cât mai multe fonduri, pentru a putea susţine financiar iniţiativele tinerilor care îşi propun să dezvolte comunităţile lor.
Acest eveniment este realizat în cadrul proiectului „Fondul pentru Tineri Ialoveni” care se implementează de către Asociaţia „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni, susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei (DANIDA) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia, în cooperare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Daniela Cebotari, sat. Hansca
Marcel Conţulescu, sat. Dănceni

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki