Școala de vară YouthBank, ediția 2022, a reunit 110 tineri de pe ambele maluri ale Nistrului

În perioada 29 iunie-02 iulie 2022, Fundația Est-Europeană a organizat Școala de vară YouthBank. Evenimentul a reunit peste 110 de membri YouthBank din 10 raioane ale Republicii Moldova. În cadrul Școlii de vară tinerii au fost implicați în diverse activități de formare a deprinderilor de lucru în echipă și de luare a deciziilor în comun, de stabilire a priorităților, de dezvoltare a gândirii strategice și de soluționare a divergențelor prin negociere și comunicare eficientă.

Totodată, participanții au fost implicați în activități de facilitare a comunicării eficiente pentru a contribui la dezvoltarea abilităților de leadership și vision management, scopul final fiind crearea unei conexiuni între toate echipele participante.
Seara diversităților a fost momentul când tinerii au avut posibilitatea să se cunoască reciproc într-un cadru informal, și-au demonstrat ingeniozitatea și abilitățile artistice. De asemenea, participanții la Școala de vară au dat dovadă de operativitate, eficiență și creativitate în planificarea, organizarea și desfășurarea întregii activități, fără implicarea adulților.

Pe durata Școlii de vară, tinerii a avut ocazia să-și facă prietenii noi cu tinerii din alte regiuni ale țării, să descopere interese comune, dar și să afle mai multe despre implicarea tinerilor în viața comunităților din care provin și rolurile asumate de aceștia în sprijinirea semenilor lor.

În cadrul ediției din acest an, tinerii participat și la Gala bunelor practici ,,Activismul civic al tinerilor – soluția dezvoltării comunitare” organizată de Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni. Participanții au fost antrenați în diverse ateliere de lucru, precum: Rolul educaţiei non-formale în dezvoltarea capacităţilor şi competenţelor tinerilor; Implicarea tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului şi de promovare a educaţiei ecologice; Participarea tinerilor la viaţa publică şi promovarea cetăţeniei inteligente şi active. Prezentă la eveniment, Doamna Katarina FRIED, Ambasadoare a Regatului Suediei la Chișinău împreună cu Domnul Mihail SILISTRARU, Preşedintele Raionului Ialoveni; Doamna Galina TONU, Vicepreședintele raionului Ialoveni; Domnul Sorin MEREACRE, Președintele Fundaţiei Est-Europene și Domnul Sergiu GURĂU, Director executiv, A. O. ,,Eco-Răzeni” au oferit certificate de competențe, diplome de Excelență și Diplome de mențiune tinerilor autori ai celor mai bune 34 de proiecte care au beneficiat de finanțare în cardul rundei a XII-a a Programului de Granturi mici Ialoveni.

Școala de vară este un eveniment organizat anual în cadrul Programului YouthBank, realizat de Fundația Est-Europeană din resursele financiare acordate de Suedia.

Programul YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, spiritul de inițiativă civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.

Fondurile pentru Tineri sunt administrate de către adolescenții din raioanele unde este prezent acest program, selectați și instruiți pentru a constitui, promova și administra în mod transparent un fond special, destinat inițiativelor tinerilor din mediul rural și urban.

Sursa: www.eef.md

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki