Primele 16 echipe care participă la concursul de granturi mici, runda a XXIX-a, au susținut proba interviului

Partenerii Programului raional „Fondul pentru tineri Ialoveni”: Consiliul raional Ialoveni și Asociația obștească „Eco-Răzeni” informează că la 09 octombrie s-a desfășurat interviul online cu primii 16 aplicanți la runda a XXIX-a de granturi mici pentru tineri. Echipele de tineri și tinere și-au prezentat ideile de proiecte pentru care solicită suportul financiar și au oferit răspunsuri relevante la întrebările de clarificare.

Grupul de inițiativă „Perspectiva” din s. Horești, lider – Olesea Ursu, au prezentat proiectul „Lego Land Horești – a doua viață”, prin care își propun ca să amenajeze parcul din centrul localității cu un complex de joacă pentru copii și adolescenți.

Consiliul elevilor din Gimnaziul Horodca, lider – Cătălina Nechifor, mentor – Lilia Golubenco, au prezentat proiectul „Portul popular – tradiție și identitate”, prin care își doresc ca să procure 6 costume tradiționale pentru cercul de dans din Gimnaziul Horodca pentru a participa la festivalurile raionale și naționale.

Grupul de inițiativă „Generația tânără” din s. Horești, lider – Valeria Palancica, mentor – Camelia Mașcauțan, au prezentat proiectul „Sistem de supraveghere video pentru terenul de fotbal”, prin care își propun instalarea a 4 camere și un înregistrator video pentru asigurarea pazei și a securității terenului de fotbal din localitate.

Grupul de inițiativă „Puterea cuvântului” din Gimnaziul „Grigore Vieru”, Ialoveni, lider – Gloria Sarmaniuc, mentor – Ala Cazacu, au prezentat proiectul „Limba română – limbă eternă, limbă de doină și dor”, pentru dotarea cabinetului de limba și literatura română cu materiale didactice ilustrative și organizarea unei excursii la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din mun. Iași, România.

Grupul de inițiativă „Creativitate. Hotărâre. Empatie. Entuziasm”, din Gimnaziul Văratic, lider – Elena Gluhu, mentor – Tatiana Ilieva, au prezentat proiectul „Material didactic – punte spre succes, ediția a II-a”, prin care își propun ca să achiziționeze materiale didactice pentru desfășurarea lecțiilor de biologie, fizică, geografie și limba română.

Consiliul elevilor din Liceul Teoretic Țipala, lider – Tatiana Groza, mentor – Mariana Popov, au prezentat proiectul „Colțișorul cognitiv”, prin care își propun amenajarea unui spațiu prietenos – un colțișor de artă, care include 3 șevalete pentru organizarea activităților cultural-artistice cu elevii.

Grupul de inițiativă „Tinerii pentru schimbare”, din Gimnaziul Sociteni, lider – Iana Cravcenco, mentor – Rodica Pricop, au prezentat proiectul „Biblioteca din hol”, prin care elevii au propus amenajarea cu rafturi și banchete a unei biblioteci în holul gimnaziului, dotată cu literatură diversă pentru activitățile Clubului îndrăgostiților de carte.

Grupul de voluntari ai Bibliotecii „Spiridon Vangheli” din or. Ialoveni, lider – Alexandra Cojocaru, mentor – Diana Stegărescu, au prezentat proiectul „Alături de Guguță și prietenii săi”, prin care solicită suport financiar pentru dotarea cu un laptop care va asigura accesul utilizatorilor la informație și va spori vizibilitatea și atractivitatea bibliotecii prin organizarea activităților de promovare a lecturii.

Grupul de inițiativă „Tinerii pentru societate”, din s. Sociteni, lider – Natalia Ursu, mentor – Adina Costin, au prezentat proiectul „Foișorul amintirilor”, prin care își planifică construcția unui foișor prietenos în scuarul Primăriei Sociteni, care va fi un loc de întâlnire și socializare pentru tineri, pentru petrecerea plăcută și utilă a timpului liber în activități educative și recreative.

Grupul de inițiativă „Chicago City”, din Gimnaziul Cigîrleni, lider – Nicolae Guțanu, mentor – Nina Bușilă, au prezentat proiectul „Renașterea bibliotecii”, prin care își doresc renovarea bibliotecii din cadrul Gimnaziului Cigîrleni și dotarea cu 4 rafturi, 3 mese de scris și 2 dulapuri, pentru activitatea clubului de lectură al elevilor.

Formația folclorică „Alină-te dor”, din s. Dănceni, lider – Zinaida Șuba, mentor – Mariana Ursu, au prezentat proiectul „Izvorul nemărginit de simbol şi valoare a portului popular – ediția a II-a”, prin care își doresc completarea costumelor solistelor ansamblului cu opinci, traiste şi broboade pentru promovarea şi valorificarea portului popular autentic la festivalurile naționale.

Grupul de inițiativă „Forța comunității”, din s. Văratic, lider – Dragoș Andrieș, mentor – Ina Vdovicenco, au prezentat proiectul „Acorduri pentru viitor”, prin care au solicitat suportul pentru achiziționarea instrumente muzicale: 1 chitară electrică ritmică cu o boxă și 1 chitară bass, pentru elevii Cercului tinerilor instrumentiști din gimnaziu.

Grupul de inițiativă „Susținem sportul”, din s. Văratic, lider – Ina Cercasov, mentor – Angela Pinciuc, au prezentat proiectul „Împreună pentru sport”, prin care își planifică amenajarea sălii de sport a Gimnaziului Văratic și dotarea cu echipament sportiv: 2 scaune de gimnastică și 2 mingi medicinale pentru organizarea lecțiilor de educație fizică și a competițiilor sportive.

Grupul de inițiativă „Dreamers”, din Liceul Teoretic Molești, lider – Aurelia Doibani, mentor – Svetlana Catan, au prezentat proiectul „Tinerii sportivi în acțiune”, prin care își propun să desfășoare o campanie de informare despre modul sănătos de viață și dotarea cu inventar a sălii de sport a liceului pentru desfășurarea lecțiilor de educație fizică și a competițiilor sportive, cu participarea a 150 de elevi.

Consiliul local al tinerilor din Ialoveni, lider – Victoria Ceban, au prezentat proiectul „Implicarea tinerilor = cheia succesului”, având scopul implicării a 300 de tineri în diverse activități: „Halloween Party”, Concursul TVC, „Disco Party – anii 1970-90” etc.

Grupul de inițiativă „Aqua Purity”, din Liceul Teoretic ,,Olimp”, Costești, lider – Lidia Marandici, mentor – Ioana Postolachi, au prezentat proiectul „Apa – esența vieții”, care cuprinde organizarea activităților: lecția de informare „Apă sănătoasă – corp sănătos”, concursul de desen „Apă pură – apă sfântă” , inclusiv organizarea unui „Aqua Quiz” inclusiv dotarea cantinei liceului cu un lavoar cu dulap și 3 lavoare cu picioare.

Menționăm că, următoarele 16 echipe vor susține proba interviului, joi 10 octombrie, începând cu ora 17:00.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi realizat cu suportul IM Swedish Development Partner și al Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki