Bănci și urne pentru parcul din centrul comunei Țîpala

23472132_1962480407341311_840420998759337568_nConsiliul Local al Tinerilor din Țîpala își continuă acțiunile benefice pentru mediul înconjurător și amenajarea spațiilor de recreere din localitate. În runda a XV-a, prin intermediul proiectului ,,Change the community”, tinerii au reușit să valorifice 7000 de lei pentru schimbări esențiale în localitate.

Protecția mediului înconjurător reprezintă o prioritate de bază pentru fiecare, deoarece sănătatea noastră depinde mult și de aerul pe care îl respirăm zi de zi, astfel membrii Consiliului Local al Tinerilor din Țîpala au decis să continuie amenajarea spațiilor verzi, iar de această dată au instalat 12 bănci, 6 urne și material săditor în parcul din centrul localității.

Proiectul ,,Change the community” a fost planificat pentru perioada 4-18 octombrie 2017, cu mici schimbări din cauza unor întîrzieri cu privire la transferul resurselor financiare. Membrii grupului de inițiativă s-au implicat activ și eficient pe parcursul proiectului realizînd necesitatea de a crea mai multe echipe de lucru pentru ca activitățile de selectare a magazinelor cu cele mai accesibile prețuri, pregătirea filmulețelor informative și informația cu privire la dezvoltarea spiritului ecologic în rîndul tinerilor, mobilizarea voluntarilor și nu în ultimul rînd promovarea activităților proiectului să fie îndeplinite cu succes. Finanțarea proiectului din partea Fondului pentru Tineri a constituit suma de 7000 de lei, iar 15000 de lei a fost contribuție a administrației publice locale, pentru materiale de construcție, servicii pompare beton, lucrul meșterului, etc.

De acest proiect va beneficia întreaga comunitate, care dispune încă de un spațiu de recreere bine amenajat, iar cei 11 membri ai Consiliului Local de Tineret au mai fixat un moment de experiență în cariera lor de protectori ai mediului și cetățeni care aduc schimbări pozitive în localitatea de baștină.

Pentru viitor acest grup de inițiativă își propune prin alte proiecte să atragă surse de finanțare pentru a continua activitatea de reamenajare a parcului central prin instalarea a 4 felinare într-o anumită zonă a parcului și totodată s-a convenit cu administrația publică locală pentru pavarea unei porțiuni de 15 m de alee și amenajarea unui loc de joacă pentru copii, din bugetul local.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki