Un parc curat și iluminat pentru locuitorii din Malcoci

20171004_154841 (1)În cadrul rundei a XV-a a Programului de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni, Consiliul Local de Tineret Malcoci prin intermediul proiectului Eco Park a făcut posibilă instalarea a zece piloni cu corpuri de iluminare LED în parcul din localitate.

În scopul creării unui mediu comfortabil pentru locuitorii satului, pentru a oferi un aspect estetic și modern parcului local si nu în ultimul rînd pentru a economisi energie electrică, membrii Consiliului Local al Tinerilor din Malcoci au decis să implementeze proiectul Eco Park, care presupune instalarea a 10 corpuri de iluminare la 6 stîlpi existenți și alți 4 noi instalați.

Pentru început s-au organizat 4 ședințe de informare la care împreună cu administrația publică locală, s-a elaborat un plan de acțiuni a cărui perioadă de desfășurare avea să fie 2 octombrie – 1 decembrie 2017. Planul de acțiuni a fost cuprins din 4 părți și anume:
1. Informarea locuitorilor despre inițiativa consiliului în scop de atragere a voluntarilor.
2. Consultarea magazinelor specializate.
3. Achiziționarea materialelor necesare.
4. Instalarea pilonilor și corpurilor de iluminare Led.

Îndeplinirea acestor acțiuni este deosebit de importantă pentru economia locală și amenajarea unui spațiu mai comfortabil pentru locuitorii satului.

Proiectul a dispus de un buget considerabil în sumă de 10000 de lei dintre care 5000 de lei au fost din partea Fondului pentru Tineri Ialoveni ca finanțare de proiect, sumă destinată procurării a 10 leduri de 50 W, cablu electric și bandă adezivă, iar Primaria Malcoci a suplinit a 2-a jumătate de sumă, adică încă 5000 de lei din care s-au achitat serviciile electricianului în sumă de 1000 de lei și procurarea a 4 stîlpi ce au constituit 4000 de lei.

Proiectul s-a finisat cu success încadrîndu-se în perioada de desfășurare și la care au participat direct 22 de persoane. Pe parcurs au fost întîlnite dificultăți din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pentru lucrările de exterior, dar această problemă s-a soluționat prin schimbarea zilei de activități de lucru și încurajarea tinerilor de a participa mai departe la proiect, prin organizarea unei seri de film în incinta căminului cultural.

Pe lîngă faptul că acest proiect a oferit comoditate și aspect estetic deosebit parcului, a fost și o lecție de organizare rațională a timpului pentru tinerii implicați și tot ei au înteles că implicarea în proiecte ne face să apreciem la justa valoare tot ce ne înconjoară.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki