Un cuib pentru voluntarii din Sociteni

46516912_2082374035407060_2946341036705710080_nCe mai înseamnă azi munca de voluntariat, într-o lume focalizată pe individualism şi tehnologii? Foarte mult. În societatea noastră încă se pune preţ pe munca de voluntar, pe lucrul în echipă, pe dorinţa de schimbare, întrucât există suficiente persoane idealiste, precum tinerii din Sociteni, care îşi propun să schimbe lucrurile spre bine în comunitatea lor şi chiar reuşesc să facă asta.

Motivați de ideea că magia și frumusețea lumii o fac cei care iubesc să dăruiască, grupul de inițiativă al Consiliului Local de Tineret Sociteni și-au propus să încurajeze și mai mult entuziaștii comunității,prin amenajarea unui spaţiu sigur de interacţiune non-formală pentru cetăţenii urbei noastre, unul în care se pot dezbate probleme de interes general şi în care se găsesc soluţii la acele probleme, un loc favorabil pentru comunicare, colaborare şi auto-dezvoltare. Folosindu-se de fiecare resursă şi oportunitate, care i-a ieşit în cale, echipa a pus pe picioare proiectul „Volunteer’s House: The End Game”, de maxim interes socio-cultural local şi nu numai: un „cuib” al cetăţenilor activi, al oamenilor cu spirit civic care doresc să se implice în comunitate, într-o mişcare cultural-progresistă de a schimba lumea în care se învârt, pentru a continua să îmbunătățească ceea ce nu le place.

Astfel, voluntari pasionaţi care aleg să dea înapoi ceea ce au învățat de la semenii lor și să aducă un zâmbet celor din jur, și-au mobilizat eforturile, pentru ca produsul final să fie cu totul deosebit. În urma lucrărilor de salubrizare și reparație a spațiului din subsolul primăriei, tinerii au instalat sisteme de aerisire și au mobilat sala cu scaune și mese pentru a organizarea pe viitor a ședințelor de lucru ale grupului de voluntari. Acest local va servi drept incubator de elaborare și implementare a celor mai frumoase idei inovatoare ale tinerilor voluntari, care vor constitui, cu siguranță, adevărată sursă de inspirație celor ce vin din urma lor. Pentru a finisa cu succes acest nobil proiect, Fondul pentru Tineri Ialoveni a oferit suma de 8500 de lei, iar administrația publică locală – 600 de lei. De acum încolo, tinerii vor avea unde se întruni pentru a transpune visele lor în realitate.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki