Echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni s-a îndrăgostit de muzica rock. Impresii după Gala YouthBank Orhei.

Fondul pentru Tineri Ialoveni a participat în data de 23 decembrie 2019 la Gala YouthBank Orhei, eveniment organizat de Fondul pentru Tineri Orhei cu scopul de a prezenta raportul financiar și a sărbători, împreună cu grupurile de inițiativă, succesele Programului de Granturi Mici 2019. O regulă de aur a programului YouthBank este „sărbătorirea succesului”. Astfel, la finele fiecărui Program de Granturi Mici, se organizează o gală de totalizare, acolo unde toți cei implicați sărbătoresc și se împart cu experiențele acumulate în desfășurarea și realizarea ideilor de proiect.

Gala YouthBank Orhei a fost stilizată Rock pentru că este mai mult decât muzică, este atitudine, nonconformism, privirea-n profunzime asupra lucrurilor, e despre libertatea de a fi. Primul exercițiu care ne-a surprins, numit „de libertate și respect”, a fost modalitatea de ocupare a locului în sală – fiecare participant la intrare primea un scaun și urma să se așeze în sală unde dorește, așa încât să se simtă bine și să nu deranjeze pe alții.

De asemenea am aflat mai multe detalii despre cele 11 proiecte finanțate în această, idei de proiecte axate mai mult pe investiția în competențele și mentalitatea tinerei generații. În urma dialogului dintre prezentatorii evenimentului și tinerii implementatori de proiecte, ne-am convins că proiectele au avut un impact formativ în dezvoltarea tinerilor și a comunităților în care au fost realizate acestea.

Schimbul de experiențe e mereu binevenit. Echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni s-a îndrăgostit de muzica rock, iar atmosfera prietenoasă ne-a făcut să ne simțim minunat. „Am primit o satisfacție enormă de la Rock Gala organizată de Fondul pentru Tineri Orhei! A fost o gală pe măsură! 11 proiecte, însă atâta entuziasm, creativitate și originalitate. Am apreciat prestația trupei care au fost pur și simplu formidabilă! M-am simțit foarte bine alături de echipa Fondului pentru Tineri Orhei, care ne-au primit în cel mai frumos mod posibil”, spune Anastasia Fuștei, membra Fondului pentru Tineri Ialoveni.

„Școala de vară EDU-ARTE 2019 a reprezentat o oportunitate pentru copii, şi anume de a se implica, a participa activ, a comunica, a-şi petrece timpul liber util şi interesant, a face o schimbare. Adevărat e gândul: «Copiii sunt viitorul, dar viitorul depinde şi de educaţia lor». Am încercat şi noi, grupul de iniţiativă Echipa de Acţiune a Tinerilor, să oferim copiilor modele de educaţie prin prisma activităţilor pe ateliere: Muzică, Sport, Pictură, Jocuri de societate, Scoutism”, spune Viorica Marandici, mentora proiectului EDU-ARTE 2019, implementat în satul Ciocâlteni, raionul Orhei.

„Biblioteca Vie a fost primul proiect al Tinerilor Ambasadori pentru Pace care ne-a consolidat ca echipă și ne-a făcut să înțelegem care este rolul nostru și cum exact are loc sensibilizarea comunității. Noi ne-am realizat scopul și am reușit cu succes să aducem mai mult dialog și pace în comunitatea noastră”, spune Maria-Magdalena Borș, membra Tinerilor Ambasadori pentru Pace Orhei.

Atmosfera rock a Galei Youth Bank Orhei 2019 a fost creată de trupa „MDM”, tinerii din Orhei care trăiesc muzica, rockul, libertatea, viața și își urmează pasiunea!

Exprimăm profunda noastră recunoștință Fundației Est-Europene din Moldova și Consiliului Raional Ialoveni care au contribuit substanțial la buna organizare și desfășurare a vizitei de studiu.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki