(video) Topul proiectelor din runda a XX-a: clasamentul publicului

În perioada 10 – 15 martie 2020, publicul a avut posibilitatea să voteze inițiativele favorite din lista celor 41 proiecte depuse spre finanțare de către consilii locale de tineret și grupuri de inițiativă, din douăzeci localități ale raionului Ialoveni, în runda a XX-a a Programului de granturi mici. În total, proiectele au adunat 5342 voturi. Menționăm că selectarea proiectelor se desfășoară în două etape, fiecare dintre ele asigurând câte 50% din votul final:

1. votarea online pe pagina web www.fondultinerilor.md , unde orice persoană a avut posibilitatea să-și dea votul pentru maximum 9 proiecte favorite din lista proiectelor depuse spre finanțare în această rundă de granturi și

2. punctajul acordat în urma interviurilor și analizei dosarelor de către membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni, în baza celor 6 criterii de selecție (fezabilitatea ideii de proiect, măsura în care tinerii sunt implicaţi în iniţierea şi realizarea proiectului, raportul cost beneficii, impactul, parteneriate).

Vă prezentăm mai jos clasamentul publicului:

Nr. dosar, localitatea și titlu proiect

Voturi acumulate

(468) Ruseștii Noi: Strong. Fit. Beautiful (SFB);

596

(481) Hansca: Salubrizăm, amenajăm și menținem;

590

(487) Hansca: Generația care poate și știe cum!;

534

(465) Văsieni: Tineri implicați – Viitor prosper III;

421

(488) Bardar: O privire – un pas spre salvare!;

402

(472) Dănceni: Reparația îngrădirii stadionului de minifotbal;

371

(497) Bardar: Dotați și activi;

358

(475) Mileștii Mici: O minte relaxată – cheia spre succes;

293

(477) Ialoveni: Pasionați de lectură;

284

(479) Horești: O sală dotată, o societate informată;

284

(484) Puhoi: Odihnește-te, socializează și învață;

237

(505) Puhoi: Tinerii în acțiune!;

231

(482) Ialoveni: Un copac, o viață nouă;

218

(467) Suruceni: Vestiare moderne pentru un sport de calitate;

211

(485) Mileștii Mici: Cinematograful naturii;

209

(471) Răzeni: Consiliul elevilor – educația democratică în școală;

199

(483) Ialoveni: Prin mișcare, dăruie implicare!;

188

(500) Țipala: Pilonul înțelepciunii;

182

(473) Ulmu: Ecologia – primul pas spre sănătate;

175

(494) Horești: Parcare pentru biciclete;

173

(466) Molești: Totul începe de la o bibliotecă organizată!;

169

(480) Răzeni: Un parc altfel;

169

(474) Suruceni: Suruceni – undă verde pentru biciclete;

162

(490) Ialoveni: Ne informăm și acționăm!;

160

(486) Zîmbreni: Ungherașul ZUNEA;

148

(469) Cigîrleni: O lume virtuală!;

140

(495) Răzeni: Parcul Victoriei;

139

(491) Zîmbreni: Tabăra “Zunea-Zunea”;

131

(502) Suruceni: Eco Mood;

129

(496) Răzeni: O lume fără Instagram;

128

(470) Cigîrleni: Sportul înseamnă viață;

124

(499) Suruceni: Echipă unită – succes garantat!;

122

(493) Mileștii Noi: Leagănul copilăriei 2;

111

(498) Văsieni: Văsieni – un pas spre viitor;

100

(503) Ialoveni: Toate drumurile duc spre CRT Park;

96

(504) Răzeni: Innovation Camp in your school!;

91

(476) Costești: Teren de joacă pentru copii;

76

(492) Horodca: Amenajarea străzii centrale cu tomberoane;

76

(489) Costești: Schimbare prin Teatru Forum;

65

(478) Costești: Gândește global, acționează local;

64

(501) Sociteni: Dăruiește un zîmbet;

51

IMPORTANT! Menționăm că interviurile de clarificare cu grupurile de inițiativă și Consiliile Locale de Tineret vor fi desfășurate imediat ce se anulează codurile de alertă națională privind riscul sporit de infectare cu noul tip de coronavirus – COVID-19. În această ordine de idei, rezultatele privind proiectele finaliste și bugetele aprobate vor fi publicate pe pagina web www.fondultinerilor.md după desfășurarea interviurilor.

Vă propunem să priviți materialele video pregătite de consiliile locale ale tinerilor și grupurile de inițiativă civică aplicante la runda a XX-a a Programului de granturi mici, prin care se prezintă problemele identificate de aceștia în comunitățile lor și motivația de a se implica în soluționarea lor.

(465) Văsieni; Titlu proiect: Tineri implicați – Viitor prosper III; Soluție: organizarea de traininguri pentru dezvoltarea personală și protecția mediului, vizită la teatru și întîlniri cu personalități.

(466) Molești; Titlu proiect: Totul începe de la o bibliotecă organizată!; Soluție: reamenajarea spațiului bibliotecii publice pentru desfășurarea atelierelor de creație, traininguri tematice, club de lectură și tîrguri.

(467) Suruceni; Titlu proiect: Vestiare moderne pentru un sport de calitate; Soluție: modernizarea vestiarelor liceului pentru a stimula elevii să ducă un mod mai sănătos de viață și să fie implicați în acțiuni civice.

(468) Ruseștii Noi; Titlu proiect: Strong. Fit. Beautiful (SFB); Soluție: dotarea terenului de sport cu bare de tracțiune și paralele, cu implicarea tinerilor și a sportivilor de performanță.

(469) Cigîrleni; Titlu proiect: O lume virtuală!; Soluție: procurarea unui laptop și a unui videoproiector pentru organizarea serilor de film în incinta căminului cultural.
[lipsește]

(470) Cigîrleni; Titlu proiect: Sportul înseamnă viață; Soluție: dotarea terenului de sport cu fileu pentru volei, plase pentru porți, mingi de fotbal și volei pentru a motiva tinerii să practice sportul.
[lipsește]

(471) Răzeni; Titlu proiect: Consiliul elevilor – educația democratică în școală; Soluție: amenajarea sălii de ședințe cu mese și scaune, inclusiv organizarea activităților de promovare a consiliului elevilor și conslidare a echipei (marș turistic).

(472) Dănceni; Titlu proiect: Reparația îngrădirii stadionului de minifotbal; Soluție: terenul de minifotbal cu gard reparat, cu plase de protecție și marcaje restabilite.

(473) Ulmu; Titlu proiect: Ecologia – primul pas spre sănătate; Soluție: reabilitarea spațiului de odihnă din apropierea terenului de sport prin igienizare, instalarea băncilor și a urnelor pentru deșeuri.

(474) Suruceni; Titlu proiect: Suruceni – undă verde pentru biciclete; Soluție: amenajarea unei parcări pentru biciclete în curtea liceului, însoțită de organizarea seminarelor informative, proiecție de film și a unui maraton pe biciclete.

(475) Mileștii Mici; Titlu proiect: O minte relaxată – cheia spre succes; Soluție: în incinta liceului va fi amenajat un spațiu de odihnă inteligentă, dotat cu televizor și scaune pentru acces la informație, materiale foto, video și audio; diverse activități tematice vor fi desfășurate săptămînal.

(476) Costești; Titlu proiect: Teren de joacă pentru copii; Soluție: amenajarea unui teren de joacă pentru copii în curtea Liceului Teoretic Costești: leagăn, tobogan, nisipieră, balansoar.

(477) Ialoveni; Titlu proiect: Pasionați de lectură; Soluție: îmbogățirea fondului de carte a bibliotecii L.T. Petre Ștefănucă, inclusiv organizarea unui concurs literar, a unui atelier de lectură și a unui flashmob.

(478) Costești; Titlu proiect: Gândește global, acționează local; Soluție: dotarea Liceului Teoretic Costești cu cinci mese intelectuale pentru organizarea concursurilor locale și raionale.

(479) Horești; Titlu proiect: O sală dotată, o societate informată; Soluție: sala mică a casei de cultură dotată cu videoproiector necesar pentru activități: difuzare de film, traininguri, ședințe, etc.

(480) Răzeni; Titlu proiect: Un parc altfel; Soluție: amenajarea unui spațiu de odihnă pe teritoriul parcului din localitate, dotat cu bănci, urne, felinare, teren de volei.

(481) Hansca; Titlu proiect: Salubrizăm, amenajăm și menținem; Soluție: acțiuni de salubrizare a teritoriului localității, instalarea urnelor și plantarea arbuștilor decorativi pe străzile satului.

(482) Ialoveni; Titlu proiect: Un copac, o viață nouă; Soluție: igienizarea unui sector al străzii Alexandru cel Bun, plantarea arborilor și instalarea urnelor pentru deșeuri.

(483) Ialoveni; Titlu proiect: Prin mișcare, dăruie implicare!; Soluție: organizarea Cupei raionale a Consiliilor Locale de Tineret, a seminarelor de alimentație sănătoasă pentru tineri, city quest și o acțiune de voluntariat la Casa Comunitară Ialoveni.

(484) Puhoi; Titlu proiect: Odihnește-te, socializează și învață; Soluție: amenajarea în cadrul liceului a unui spațiu cu mese și jocuri intelectuale pentru implicarea tinerilor în activități utile de petrecere a timpului liber.

(485) Mileștii Mici; Titlu proiect: Cinematograful naturii; Soluție: amenajarea sălii de cinema în aer liber (dotarea cu ecran de proiecție și beann bags) în curtea Centrului socio-cultural și organizarea săptămînală a serilor de film educativ.

(486) Zîmbreni; Titlu proiect: Ungherașul ZUNEA; Soluție: amenajarea în cadrul bibliotecii publice a unui spațiu cu bean bags și jocuri intelectuale pentru implicarea tinerilor în activități utile de petrecere a timpului liber.

(487) Hansca; Titlu proiect: Generația care poate și știe cum!; Soluție: organizarea pentru tineri a instruirilor tematice, city quest-urilor, difuzărilor de film în aer liber și acțiuni de team building.

(488) Bardar; Titlu proiect: O privire – un pas spre salvare!; Soluție: 10 oglinzi stradale pentru securitatea în trafic instalate la intersecții și în zone cu vizibilitate redusă, inclusiv organizarea unui concurs și flashmob cu participarea elevilor liceului.

(489) Costești; Titlu proiect: Schimbare prin Teatru Forum; Soluție: organizarea de traininguri pentru tineri în domeniul teatrului social, montarea unui spectacol cu tematica violenței și prezentarea acestuia în instituțiile de învățămînt din localitate.

(490) Ialoveni; Titlu proiect: Ne informăm și acționăm!; Soluție: implicarea tinerilor în acțiuni de educație și voluntariat pentru mediu, inclusiv amenajarea unui teren pentru difuzarea filmelor în aer liber.

(491) Zîmbreni; Titlu proiect: Tabăra “Zunea-Zunea”; Soluție: organizarea unei tabere de educație nonformală și petrecere a timpului liber pentru dezvoltarea spiritului de echipă și a modului sănătos de viață în rîndul tinerilor.

(492) Horodca; Titlu proiect: Amenajarea străzii centrale cu tomberoane; Soluție: igienizarea și amenajarea străzii centrale a localității cu urne pentru deșeuri.

(493) Mileștii Noi; Titlu proiect: Leagănul copilăriei 2; Soluție: amenajarea unui teren de joacă pentru copii în curtea grădiniței: leagăn, tobogan, nisipieră, balansoar, inclusiv înverzirea spațiului.

(494) Horești; Titlu proiect: Parcare pentru biciclete; Soluție: plasarea unei parcări pentru biciclete în curtea liceului pentru promovarea unui mod sănătos de viață în rîndul tinerilor.

(495) Răzeni; Titlu proiect: Parcul Victoriei; Soluție: amenajarea terenului din jurul mpnumentului eroilor, prin plantare de arbori și arbuști, instalarea felinarelor, reabilitarea băncilor și a gardului.

(496) Răzeni; Titlu proiect: O lume fără Instagram; Soluție: consolidarea imaginii CLT, procurarea chitarelor pentru clubul chitariștilor, organizarea competițiilor de șah și dame, dotarea bibliotecii publice cu cărți.

(497) Bardar; Titlu proiect: Dotați și activi; Soluție: dotarea liceului cu tehnică de sonorizare pentru buna organizare a și desfășurare a activităților curriculare și extracurriculare.

(498) Văsieni; Titlu proiect: Văsieni – un pas spre viitor; Soluție: implicarea tinerilor în activități de voluntariat, de ex. Ziua Pămîntului, Caravana de Paști și activități de petrecere utilă a timpului liber, de ex. city quest, competiții sportive.

(499) Suruceni; Titlu proiect: Echipă unită – succes garantat!; Soluție: echipa CLT consolidată (organizarea de traininguri tematice) și dotată cu spațiu pentru activitate (mobilier, jocuri intelectuale).

(500) Țipala; Titlu proiect: Pilonul înțelepciunii; Soluție: elevii liceului dispun de un spațiu în aer liber amenajat pentru pentru desfășurarea activităților nonformale și petrecerea utilă a timpului liber.

(501) Sociteni; Titlu proiect: Dăruiește un zîmbet; Soluție: implicarea tinerilor și adulților, în special din categorii defavorizate și bătrîni, în acțiuni de salubrizare a teritoriului localității; organizarea pentru cei mai activi voluntari a excursiilor la principalele obiective turistice din țară.

(502) Suruceni; Titlu proiect: Eco Mood; Soluție: implicarea tinerilor în acțiuni de insformare și voluntariat în domeniul mediului, inclusiv antrenarea acestora în acțiuni de salubrizare a străzilor, amenajare a stațiilor de așteptare și instalarea urnelor pentru deșeuri.

(503) Ialoveni; Titlu proiect: Toate drumurile duc spre CRT Park; Soluție: dotarea sediului Consiliului raional de tineret Ialoveni cu mobilier și organizarea trainingurilor tematice pentru membrii acestuia.

(504) Răzeni; Titlu proiect: Innovation Camp in your school!; Soluție: organizarea în cadrul liceului a unui eveniment raional de educație antreprenorială și digitală tip Innovation Camp, cu elemente de simulare, pentru motivarea elevilor de a alege orele opționale respective.

(505) Puhoi; Titlu proiect: Tinerii în acțiune!; Soluție: CLT dispune de un mijloc de tipărit a revistei prin care să fie promovate activitatea acestuia și tinerele talente din localitate.

Programul de Granturi Mici pentru tineri este desfăşurat de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suportul financiar oferit de Consiliul raional Ialoveni și Fundaţia Est-Europeană Moldova din resursele Suediei şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki