START vot online! Prezentări video ale proiectelor.

Fondul pentru Tineri Ialoveni a încheiat la 27 septembrie 2020 procesul de recepţionare a solicitărilor de finanţare din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri, runda a XXI-a. La această rundă au fost depuse 28 proiecte prin care se solicită suport financiar în valoare totală de 251,7 mii lei.

Selectarea proiectelor se desfășoară în două etape, fiecare dintre ele asigurând câte 50% din votul final:

1. votarea online pe pagina web www.fondultinerilor.md , unde orice persoană are posibilitatea să-și dea votul pentru maximum 3 proiecte favorite din fiecare listă a proiectelor depuse spre finanțare în această rundă de granturi și

2. punctajul acordat în urma interviurilor și analizei dosarelor de către membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni, în baza celor 6 criterii de selecție (fezabilitatea ideii de proiect, măsura în care tinerii sunt implicaţi în iniţierea şi realizarea proiectului, raportul cost beneficii, impactul, parteneriate).

Procesul de vot online a demarat în data de 30 septembrie 2020, la ora 00.01 și se va încheia pe 05 octombrie 2020, ora 23.59. Pentru a participa la vot, apasă AICI. Oferă șansa tinerilor să participe la dezvoltarea personală și a comunității!

ATENȚIE! Aveți posibilitate să votați cel mult 6 proiecte din cele 2 liste de proiecte intrate în concurs:

Lista nr. 1 care cuprinde proiectele nr. 506 – 519,

și/sau

Lista nr. 2 care cuprinde proiectele nr. 520 – 533.

Respectiv, în total puteți vota maximum 3 proiecte, 2 proiecte și/sau 1 proiect, la alegere, din fiecare listă. După ce ai ales proiectele, apasă butonul VALIDATE din partea de jos a paginii.

Vă mulțumim!

În acest context, vă propunem să priviți materialele video pregătite de consiliile locale ale tinerilor și grupurile de inițiativă civică aplicante la runda a XXI-a a Programului de granturi mici, prin care se prezintă problemele identificate de aceștia în comunitățile lor și motivația de a se implica în soluționarea lor.

(506) Văsieni; Titlu proiect: Tineri implicați – Viitor prosper IV; Soluție: Crearea unui spațiu recreativ, de terapie psiho-emoțională pentru o implicare a tinerilor mai activă.

(507) Horodca; Titlu proiect: Inițiativa suntem noi; Soluție: Reabilitarea și amenajarea unui teren de joacă pentru frații mai mici.

(508) Văsieni; Titlu proiect: Într-o lume IT; Soluție: Încurajarea dezvoltării competențelor digitale ale elevilor prin metode activ-participative.

(509) Dănceni; Titlu proiect: UN teren de joacă amenajat – MULȚI copii fericiți!; Soluție: Crearea și amenajarea unui spațiu de agreement copii/adulți (joacă+sport).

(510) Ulmu; Titlu proiect: Drag de satul meu – ULMU; Soluție: Amenajarea și salubrizarea intrării în satul Ulmu.

(511) Ialoveni; Titlu proiect: Copilul de azi – Viitorul de mâine!; Soluție: Valorificarea abilităților artistice ale elevilor și reamenajarea Casei de cultură.

(512) Ialoveni; Titlu proiect: Descoperă-ți țara; Soluție: Explorarea și promovarea patrimoniului național al țării pe biciclete.

(513) Ialoveni; Titlu proiect: Împreună spre stele!; Soluție: Sporirea și consolidarea activismului echipei CLT.

(514) Costești; Titlu proiect: Renaștem prin sport; Soluție: Dotarea terenului liceului cu inventar sportiv, organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive.

(515) Țipala; Titlu proiect: Tineri pentru Tineri; Soluție: Fortificarea spiritului participativ al elevilor prin instruire și acțiuni de voluntariat.

(516) Misovca; Titlu proiect: Hai la țară!; Soluție: Amenajarea spațiului de la intrarea în sat, construirea unei relații de încredere cu APL.

(517) Costești; Titlu proiect: Educație financiară pentru tineri; Soluție: Educare financiară a tinerilor din satul Costești.

(518) Mileștii Mici; Titlu proiect: Teren multifuncțional; Soluție: Construirea și amenajarea unui teren multifuncţional (volei de plajă, tenis de plajă, badminton).

(519) Puhoi; Titlu proiect: Odihnește-te, socializează și învață!; Soluție: Amenajarea unui spațiu util și comod de relaxare pentru elevi în timpul pauzelor dintre lecții.

(520) Molești; Titlu proiect: Nu puteam schimba lumea, dar putem schimba viitorul!; Soluție: Consolidarea echipei Consiliului Local de Tineret Molești și promovarea voluntariatului.

(521) Cigîrleni; Titlu proiect: În lumea cărților; Soluție: Promovarea lecturii în rîndul tinerilor.

(522) Ialoveni; Titlu proiect: Un CRT altfel!; Soluție: Dezvoltarea competențelor organizatorice și de lucru în echipă a CRT Ialoveni.

(523) Cigîrleni; Titlu proiect: Aleea Tineretului; Soluție: Crearea si amenajarea unui loc de recreere si agrement in centrul satului.

(524) Răzeni; Titlu proiect: Răzeni&Cărbuna – Colaborarea este CHEIA!; Soluție: Încurajarea colaborării și crearea de parteneriate cu organizații similare de tineret din raionul Ialoveni.

(525) Bardar; Titlu proiect: Galaxia experimentelor; Soluție: Dotarea laboratorului de fizică cu echipament, materiale pentru buna desfășurare a orelor practice de fizică în Liceul Teoretic „Aurel David”.

(526) Răzeni; Titlu proiect: Parcul Eroului Necunoscut; Soluție: Reabilitarea monumentului și a parcului Eroului Necunoscut.

(527) Cărbuna; Titlu proiect: Casa tinerilor; Soluție: Renovarea și dotarea sediului CLT Cărbuna pentru buna desfășurarea a activităților consiliului, amenajarea curții sediului.

(528) Costești; Titlu proiect: Odihnă – garanția vieții; Soluție: Reamenajarea și dotarea curții Liceului Teoretic Costești cu bănci și tomberoane.

(529) Horești; Titlu proiect: Modernizarea satului natal – prioritate pentru tinerii de azi!; Soluție: Sporirea informării populației și a accesului serviciilor 112 din Horești prin instalarea unui panou informativ cu harta localității cu specificarea denumirii străzilor.

(530) Zîmbreni; Titlu proiect: Relax, take it easy!; Soluție: Informarea și promovarea activismului tinerilor din Zîmbreni prin difuzarea de filme în aer liber.

(531) Zîmbreni; Titlu proiect: Biblioteca ZUNEA; Soluție: Dezvoltarea gândirii critice și promovarea valorilor moral-spirituale prin intermediul unei minibiblioteci, dotată cu titluri de cărţi moderne şi subiecte atractive tinerilor.

(532) Dănceni; Titlu proiect: Un sat frumos cu un viitor sănătos; Soluție: Salubrizarea stațiilor de microbuz și dotarea lor cu tomberoane de gunoi și iluminare.

(533) Hansca; Titlu proiect: Complex de agrement; Soluție: Amenajarea spațiului de agrement și recreere, adiacent terenului de sport din Hansca.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki