Lansarea proiectului “Cunoaşte-te pe tine însuţi” la Costeşti

Cine sunt eu? Ce profesie mi se potriveşte? Ce este fericirea? Cum să depăşesc criza adolescenţei? Cum să rezolv conflictele interpersonale?  La acestea şi multe alte întrebări importante vor putea să răspundă tinerii din Liceul Teoretic Costeşti, unde au fost aduse 53 titluri de carte de psihologie practică în valoare de 5200 lei, în urma realizării proiectului “Cunoaşte-te pe tine însuţi” coordonat de Rusu Cristina.
Acesta este un proiect care a trecut cu succes de etapele concursului de finanţare şi este unul dintre proiectele finaliste ale Programul de Granturi Mici pentru Tineri, runda III, desfăşurat de către Fondul pentru Tineri din Ialoveni.
Evenimentul a fost organizat marţi,15 noiembrie, şi a cuprins concursuri distractive şi interesante, legate de tematica proiectului: tinerii trebuia să ghicească ce transmit unele gesturi adesea folosite în situaţiile de zi cu zi.
Idea proiectului aparţine grupului de iniţiativă „A3: Activi, Ageri şi Ambiţioşi” şi reprezintă prima încercare de scriere a proiectelor. Experienţa obţinută în urma implementării acestui proiect este cu adevărat utilă şi importantă pentru tineri. Un rol aparte în realizarea proiectului a avut şi administraţia liceului, în special este de apreciat contribuţia Dnei Natalia Petrea, directorul Liceului Teoretic Costeşti.
Grupul de iniţiativă a reuşit să prezinte o nouă idee – Clubul celor îndrăgostiţi de poezie „Gînd Înaripat”, care urmează să adune toţi tinerii poeţi din liceu şi împreună să petreacă timpul în universul creaţiei.
Invitaţii la acest eveniment: Ştefan Bivol, vicepreşedinte al raionului Ialoveni şi Sergiu Gurău, coordonatorul proiectului Fondul pentru Tineri Ialoveni, s-au arătat foarte mulţumiţi de participarea tinerilor din satul Costeşti şi au menţionat că mulţi tineri din Suruceni, Bardar, Mileştii Mici, Ialoveni şi alte localităţi din raion au fost la fel de activi în derularea proiectelor finanţate din Fondul pentru Tineri Ialoveni. Astfel, precum a menţionat Sergiu Gurău, la runda a III-a au fost selectate 12 proiecte din cele 29 depuse.
Liceenii au demonstrat mult interes pentru cărţile de psihologie care vor îmbogăţi biblioteca liceului, iar Grupul de iniţiativă „A3: Activi Ageri şi Ambiţioşi” urează lectură plăcută tuturor tinerilor din Liceul Teoretic Costeşti.

Cristina Rusu, sat. Costeşti

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki