“Forţa” de la Mileştii Mici face totalurile proiectului

La 25 noiembrie, grupul de iniţiativă „Forţa” a desfăşurat şedinţa de totalizare a proiectului „Şcoala de azi, şcoala de mîine”, implementat cu suportul Fondului pentru Tineri Ialoveni. Proiect care are drept scop mobilizarea şi implicarea comunităţii în viaţa liceului din localitate.
Pentru grupul nostru, Liceul în care învăţăm înseamnă “acasă”. De aceea, în acest an ne-am gîndit să-i oferim un „La mulţi ani!“ familial. Aici, în şcoala noastră, ne petrecem o bună parte din timpul nostru, iar fiecare zi trăită frumos  se transformă în amintiri de neuitat. Am dorit ca, pentru o zi, să îmbrăcăm împreună cu Liceul nostru hainele de sărbătoare şi, prin activităţi neobişnuite, să demonstrăm inteligenţă, creativitate, talent.
Prin acest proiect, am reuşit să organizăm mai multe activităţi cu impact benefic pentru comuna şi liceul nostru: desfăşurarea Campaniei de informare a elevilor, a părinţilor, a locuitorilor din comună cu privire la proiect şi despre Ziua Liceului, organizarea concursurilor ce au identificat cele mai reuşite creaţii despre liceu ale elevilor, promovînd astfel elevii talentaţi din liceu. În cadrul unor şedinţe au fost repartizate resposabilităţile grupurilor de lucru şi s-a reuşit implicarea activă a elevilor în activităţile liceului.
Ziua Liceului s-a desfăşurat în 3 etape: I parte – Ziua de autoconducere în şcoală; II parte – Tîrgul de caritate; III parte – Gala premianţilor. Fiecare din ele a avut o pondere importantă în acest proiect, iar persoanele  implicate în organizarea lui se vedeau prin şcoală în tricouri cu inscripţia: „Te iubesc, Liceul meu!”.
Prin  Ziua de autoconducere în şcoală s-a realizat o comunicare strînsă între elevi – profesori, iar elevii au fost responazabilizaţi faţă de munca depusă de profesor. Pregătirile de această parte a zilei au fost minuţioase, iar elevii-profesori (16 la număr) au gustat din pîinea cea de toate zilele a pedagogului şi, respectiv, au împărtăşit experienţa cu colegii lor.
În cadrul tîrgului de caritate s-au  organizat mai multe activităţi. Una din ele a fost expoziţia cu vînzare a desenelor – creaţii proprii ale elevilor din liceu, dar şi ale unor absolvenţi ai liceului. La altă masă oaspeţii au procurat Ziarul liceului realizat de grupul de iniţiativă FORŢA în cadrul aceluiaşi proiect, dar şi un calendar pentru anul 2012 dedicat la fel liceului nostru drag. Nimeni nu a trecut în această zi de masa unde erau fluturaşi cu inscripţia „Eşti o persoană nobilă” – fiecare, făcînd o donaţie cît de mică, primea în schimb un fluturaş. Dar cea mai mare atracţie pentru cei mici a fost în această zi desenul pe faţă, iar mulţi pici au aşteptat minute în şir ca să le fie pictate feţele ce radiau de fericire.
Gala premianţilor a încununat cu succes ziua. La ea au fost premiaţi elevi şi profesori la diferite categorii, iar pe scenă au  evoluat cei mai talentaţi elevi din liceu, promovîndu-se adevăratele valori ale tinerilor.
Proiectul «Şcoala de azi, şcoala de mîine» a implicat în activităţile noastre multe persoane, iar la suma ce a fost finanţată de Fondul pentru Tineri Ialoveni, s-a mai adăugat şi contribuţia de 1200 lei din partea părinţilor, a elevilor. O mai largă descriere a evenimentelor se poate găsi pe blogul liceului www.ltmbarca.wordpress.com.
Prin acest proiect am dorit să-i convingem pe maturi să nu stea deoparte, ci să ia parte activă în viaţa liceului, această problemă este remarcată în societatea noastră şi trebuie să fie considerată un obiectiv major pentru toţi. Pentru ceea ce am reuşit să facem suntem recunoscători Fondului pentru Tineri Ialoveni.

Grupul de iniţiativă „Forţa”

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki