Visele au devenit realitate pentru 50 de copii și tineri din satul Suruceni

18620521_1336488186416469_222651365825795162_o,,Să ne cunoaștem țara” este proiectul care a oferit un moment de fericire pentru cei care viață le oferă mai puține oportunități. În cadrul rundei a XIV-a a Programului de granturi mici pentru tineri, Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic “Ion Suruceanu” au obținut finanțare în valoare de 4500 de lei pentru a realiza în practică obiectivul menționat.

Mulți dintre noi visează adesea să viziteze un munte, să stea pe o plajă la mare, să viziteze diferite țări, dar sunt și din cei, care cel puțin doresc să facă cunoștință directă cu obiective turistice ale propriei țări. Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic “Ion Suruceanu” din Suruceni și-a propus ca prin intermediul proiectului ,,Să ne cunoaștem țara”, 50 de elevi din clasele primare și gimnaziale a căror situație familiară este una social-vulnerabilă să beneficieze de un șir de excursii pe teritoriul țării noastre.

Proiectul a fost conceput în 3 părți: informare, pregătire și realizare. În primul rînd s-a organizat un careu școlar, care a cuprins o prezentare generală a proiectului, repartizarea pliantelor și întilnirea cu Administrația Publică Locală, după care au fost organizate și adunări generale cu părinții la care profesorii au explicat parinților beneficiile acestui proiect. Pe lîngă asta a fost instalat un panou informativ de la care fiecare se poate informa individual. A urmat etapa de pregătire a excursiilor, care a constat în identificarea unui transport, selectarea participanților și procurarea biletelor. Astfel au fost selectați 20 de copii din clasele primare (familii social-vulnerabile) pentru o excursie la teatrul ,,Luceafărul” din Chișinău, 15 elevi din clasele gimnaziale (familii social-vulnerabile) pentru o excursie la complexul muzeal, Orheiul Vechi și 15 elevi din clasele primare (familii social-vulnerabile) pentru o excursie la Hanul Manuc Bei din Hîncești și Grădina Zoologică din Bardar.

Pentru realizarea acestui proiect au fost necesare resurse financiare considerabile astfel: Fondul pentru Tineri a oferit 4500 de lei, Administrația liceului din localitate – 600 de lei, iar la inițiativa Consiliului local al tinerilor din Suruceni a fost organizat un tîrg de caritate în urma căruia a fost colectată suma de 2000 de lei.

Tinerii implicați în realizarea acestui proiect recunosc că este nevoie de comunicare pentru a duce un lucru până la capăt și o colaborare eficientă cu Admininstrația Publică Locală care în opinia lor nu dă semne de receptivitate, tărăgănând mult lucrurile.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” a fost lansat în aprilie 2010 și este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Menționăm că Consiliul Raional Ialoveni a alocat suma de 70 mii lei pentru finanțarea proiectelor implementate în perioada aprilie – iunie 2017 în cadrul rundei a XIV-a a Programului de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki