Sportul consolidează comunitatea tinerilor din Gangura

19029620_1356480887750532_8946481037247992935_nÎn comuna Gangura se dorește foarte mult promovarea sportului, în special sportul de echipă care poate uni oamenii, inclusiv și pentru realizarea altor obiective nobile în folosul localnicilor, astfel în cadrul rundei a XIV-a a Programului de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni, proiectul Consiliului Local al Tinerilor din localitate, ,,Spartachiada comunei Gangura” a fost acceptat și finanțat cu suma de 3500 lei.

Pentru unii sportul este o activitate ocazională care îi ajută să petreacă interesant timpul liber, pentru alții sportul reprezintă munca de zi cu zi, dar important e faptul că el poate aduna lumea cu același scop, ca mai apoi acești oameni să realizeze lucruri onorabile atît în plan individual cât și la nivel de comunitate. De aceeași părere au fost și sunt membrii Consiliului Local al Tinerilor din comuna Gangura, care prin proiectul lor, urmăresc popularizarea și dezvoltarea unei culturi a sportului în rândul tinerilor și formarea spiritului de echipă.

Deoarece prin acest proiect se vizează crearea unor echipe permanente, care vor reprezenta comuna în diverse competiții raionale și republicane, a fost nevoie de o colaborare eficientă cu Administrația Publică Locală. În urma unor ședințe de grup s-a decis ca pe parcursul lunii mai a acestui an să se desfașoare următoarele activități incluse în program:
• Informarea populației despre eveniment
• Deschiderea spartachiadei (14 mai)
• Sporturi de echipe (fotbal, volei, baschet, handbal)
• Închiderea spartachiadei, decernarea premiilor (28 mai)

La etapa de deschidere a fost prezentat orarul spartachiadei, s-au înregistrat participanții si s-au afișat premiile la fiecare sport în parte. A urmat desfășurarea etapei eliminatorii a jocurilor pe sporturi de echipă, ca la închiderea spartachiadei să se dispute finalele la fiecare competiție și să se decerneze premiile meritate. Pentru acest proiect au fost atrase resurse financiare în valoare de 3500 de lei din partea Fondului pentru Tineri ce au servit pentru procurarea echipamentului sportiv necesar desfășurării evenimentului și 5050 de lei din partea Primăriei pentru accesorii sportive și trofee. Datorită acestui proiect, 200 de tineri din comună și 21 de tineri consilieri au beneficiat de practica unui mod sanatos de viață prin intermediul căruia se evită sedentarismul și se formează – dezvoltă o cultură în tempou cu sănătatea și activitatea fizică.

Membrii Consiliului Local al Tinerilor sunt mândri de ceea ce au realizat, dar recunosc că lipsa entuziasmului, indiferența și pasivitatea tinerilor este o problemă majoră, iar colaborarea cu Administrația Publică Locală întru identificarea unor motivații pentru tineri este o soluție eficientă.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” a fost lansat în aprilie 2010 și este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni şi susţinerea financiară a Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Menționăm că Consiliul Raional Ialoveni a alocat suma de 70 mii lei pentru finanțarea proiectelor implementate în perioada aprilie – iunie 2017 în cadrul rundei a XIV-a a Programului de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki