O bibliotecă nouă pentru Gimnaziul Sociteni

Dintotdeauna, cartea şi lectura au constituit temelia cunoaşterii și dezvoltării unei societăți. Iar rolul de mediator, intermediar în această ecuație îi revine bibliotecii – cea care constituie puntea de legătură între informație, cititor și viitor. Astăzi, biblioteca nu mai înseamnă doar locul de păstrare a cărţilor, ci și un loc de socializare. Grupul de inițiativă All for one din Sociteni și-au propus să modernizeze biblioteca școlară pentru ca aceasta să devină spațiul în care elevii să poată învăța, să își facă proiectele și temele, să citească mai mult și chiar să se relaxeze.

Dornici să pună în valoare biblioteca gimnaziului, patru membri ai Consiliului Gimnaziului Sociteni au instituit un grup de lucru pentru a reamenaja acest loc cultural și educativ, dintr-o sală veche în una veselă și mult mai organizată. Ei și-au propus ca, pe lângă rafturile cu mii de volume din bibliotecă, să creeze un spațiu al lor, care să-i reprezinte mai mult, unde să-și valorifice imaginația și creativitatea, să descopere împreună noi orizonturi. Astfel, cu mult entuziasm și motivație, grupul a elaborat proiectul „O bibliotecă pentru noi”, cu care au aplicat la Programul de granturi Mici pentru Tineri, a Fondului pentru Tineri Ialoveni, runda a XVIII-a.

Cu susținerea și solidaritatea altor tineri voluntari din Sociteni, grupul de inițiativă All for one a reușit să atingă, în termenii stabiliți în proiect, obiectivele scontate: reînnoirea stilajurilor, decontarea cărților, mobilarea bibliotecii, decorul pereților. Planul de acțiuni a culminat cu organizarea unui concurs de motivarea a elevilor să se apropie de lectură și să-și formeze deprinderi de a citi mai des, desfășurat în incinta gimnaziului Sociteni la finele anului școlar. Fondul pentru Tineri Ialoveni și Asociația „Eco-Răzeni” a contribuit la implementarea cu succes a proiectului, alocând suma de 4500 lei. Astfel, tinerii au demonstrat încă o dată că, deşi internetul și lumea tehnologiei sunt demult componente ale provocare a lumii moderne, biblioteca va rămâne în continuare o necesitate culturală, un simbol al cunoașterii și al progresului.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki