La Puhoi voluntariatul are adresă

„Dacă vrem să trăim într-o lume mai bună, trebuie să contribuim la crearea ei”, spunea Mahatma Gandhi, liderul politic şi spiritual indian, referitor la fenomenul de voluntariat. Motivați de această afirmație, tinerii din Puhoi se îndreaptă din ce în ce mai mult spre cetățenie activă și activism civic, dăruindu-și în mod constant timpul liber, energia și priceperea în beneficiul semenilor și al comunităţii. Iar pentru a-și consolida și mai mult activitatea, au decis sa-și amenajeze un spațiu care să favorizeze dezvoltarea a cât mai multe proiecte de voluntariat.

Tinerii Generației Z consideră voluntariatul drept o componentă fundamentală a societăţii civile. Grupul de inițiativă PRO-Potențial, Rezultat, Organizare din Puhoi s-a fondat din dorința de a încuraja și dezvolta calitățile proprii oricărui voluntar: creativitatea, ideile inovatoare, activismul, motivarea, dorinţa de a-i ajuta pe alţii, deschiderea, independenţa și dorinţa de a dobândi noi cunoştinţe. Iar pentru a-și consolida misiunea, grupul și-a propus să elaboreze un proiect de amenajare a unui spațiu unde dorința de implicare a tinerilor să crească în acțiuni de voluntariat și în care impactul în comunitate să prindă volum.

Astfel, echipa a decis să participe în cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri, runda a XVIII-a administrat de către Fondul pentru Tineri Ialoveni cu proiectul „Casa Voluntarilor”, care îi plasează pe tinerii din Puhoi în poziţia de apărători ai valorilor şi principiilor umane. Pentru implementarea cu succes a proiectului, membrii grupului de inițiativă au considerat oportună organizarea în prealabil a unei ședințe de informare a societății privind noțiunea de voluntariat și beneficiile acestuia pentru comunitate. După ședință, au urmat lucrări de amenajare a spațiului: montarea pereților din termopan, decorarea lor cu tapete, instalarea pardoselei, mobilarea spațiului cu mobilier de birou. Executarea lucrărilor în termeni stabiliți în prealabil și susținerea Fondului în valoare de 5500 lei au permis inaugurarea „Casei Voluntarilor” în data de 12 iunie 2019.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki