Voleiul ca la el acasă la Molești

Tinerii și sportul au mers mereu alături. Fie pentru că acesta le asigură starea de bine și sănătate de care au nevoie pentru o dezvoltare echilbrată, fie pentru că prin intermediul lui tinerii ajung să se cunoască și să lege prietenii. Astfel, șase tineri moleșteni, pasionați și ambițioși, s-au mobilizat într-un grup de inițiativă pentru a crea toate condițiile ca voleiul să devină sportul preferat al Moleștiului.

Voleiul este recunoscut de către organizațiile internaționale sportive drept al II-lea cel mai popular sport practicat în întreaga lume, după fotbal, bineînțeles. Ideea de a reabilita acest sport a pornit de la trista realitate că moleștenii nu dispun nici de un teren amenajat, nici de inventarul sportiv, necesar practicării acestui minunat sport. Consiliul Elevilor Liceului Teoretic Molești au decis să remedieze această situație prin intermediul proiectului „Un corp sănătos – o minte sănătoasă!”. Cele opt activități de promovare a unui mod sănătos de viață, incluse în planul de acțiuni al proiectului, au antrenat exponenți ai întregii comunități: de la elevi, profesori și părinți, la agenți economici și reprezentanți ai administrației publice locale. Cu toții au muncit cot la cot pentru ca voleiul să devină și sportul lor.

Grație susținerii acordate de către Fondul pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 6 500 lei și a altor mijloace bănești alocate de liceu, primărie și agenți economici, estimată la 43 168 lei, visul elevilor de la Molesti și-a văzut realizarea. În urma întrunirii condițiilor necesare, grupul de inițiativă, împreună cu voluntarii, au organizat și desfășurat cu succes o spartachiadă și multiple starturi vesele între clasele gimnaziale și liceale. De asemenea, pentru a avea și „o minte sănătoasă”, tinerii au petrecut cu elevii liceului un training captivant, cu genericul ,,Modul sănătos de viață. Cum și de ce?’’, în cadrul căruia 16 liceeni au fost abilitați cu informații-cheie ce țin de principiile esențiale de viață sănătoasă, precum: igienă, alimentație, sport și hidratare. Acum, când sportul a devenit o prioritate printre preocupările tinerilor de la Molești, avem toate șansele să-i întâlnim printre finaliști în cadrul viitoarelor campionate la volei.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki