Clubul tinerilor sportivi din Costești și-a reluat activitatea

Membrii comunității Costești iubesc sportul și îl consideră ca mod de viață sănătos și activ. Iar pentru a crea condiții prielnice de dezvoltare a unor tradiții sportive în localitate, tinerii costeșteni au venit cu inițiativa de a amenaja cu vestiare confortabile și ergonomice sala de sport a Liceului Teoretic Costești.

Sala de sport a liceului este spațiul în care, în mare parte, elevii, dar și părinții și alți membri ai comunității practică activități sportive. Grăbindu-se la orele de sport, liceenii trebuie să se schimbe în hainele potrivite și să-și păstreze lucrurile personale în siguranță, într-un loc special amenajat. Deoarece vestiarele nu răspundeau acestor șteptări, grupul de inițiativă Clubul tinerilor sportivi din Costești au elaborat un proiect de echipare a vestiarelor cu dulapuri încăpătoare și scaune comode, oferind siguranță lucrurilor personale și asigurând respectarea dreptului la sănătate și intimitate.

Implementarea cu succes a proiectului sportiv „O minte sănătoasă – într-un corp sănătos!” a fost posibilă grație parteneriatului fructuos cu Fondul pentru Tineri Ialoveni, care a alocat suma totală de 8500 de lei și cu Liceul Teoretic Costești. Pe lângă activitățile de amenajare, echipa de proiect a organizat și o serie de evenimente motivaționale, prin care a sporit gradul de conștientizare a impactului sportului pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasă a corpului uman. Totodată, prin intermediul acestei inițiative frumoase, membrii Clubului tinerilor sportivi au ajuns să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să aibă mai multă încredere în sine și să le placă ceea ce fac, adică să valorifice și mai mult contribuția lor la dezvoltarea comunității din care fac parte.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki