Tinerii bancheri din Ialoveni au organizat o expoziţie cu vînzare

La 27 august 2011, membrii echipei Fondului pentru Tineri Ialoveni au testat o nouă metodă de colectare a fondurilor din comunitate – expoziţia cu vînzare. Tinerii bancheri au pus în vînzare mai multe obiecte produse de ei: bijuterii şi accesorii handmade, coroniţe din flori, panglici tricolor, Origami, huse pentru mobil, etc. Evenimentul s-a desfăşurat în centrul oraşului Ialoveni şi a fost parte a programului raional de acţiuni dedicate celor 20 ani de independenţă a Republicii Moldova.
Acţiunea a durat opt ore şi a implicat 15 membri ai Fondului pentru Tineri Ialoveni asistaţi de trei voluntari. La final, tinerii au reuşit să colecteze circa 2340 lei. Pentru a atrage mai mulţi vizitatori, expoziţia cu vînzare a fost plasată într-un cort cu bannerul Fondului pentru Tineri Ialoveni, mai multe mesaje de încurajare a donaţiilor şi două mascote care au distribuit pliante în rîndul trecătorilor.
Locuitorii şi oaspeţii oraşului Ialoveni au avut posibilitate să cumpere de la expoziţia noastră cercei şi accesorii pentru păr produse de Alla Luţic, brăţări ale prieteniei de diverse culori şi ornamente împletite cu drag de Natalia Borta şi Elena Constantinov, huse pentru telefoane mobile cusute de Ana Lungu, copiii au avut posibilitatea să cumpere fluiere şi baloane de distribuirea cărora au fost responsabili Anatol Ursu şi Ion Delinschii, coroniţe din flori împletite de Alla Luţic şi Liliana Croitor, forme decorative create de Silvia Oprea şi Natalia Borta, panglici tricolor pregătite de Dan Mocanu, trandafiri din grădina lui Petru Vîrlan; Ana Braghiş şi Cătălina Petraşcu au uimit copii şi părinţii lor cu desene extraordinare executate pe feţele şi mîinile acestora. Toţi cei care au cumpărat produsele noastre au participat la o tombolă cu premii organizată de Petru Vîrlan şi au fost distraţi de două mascote în rolul cărora au fost Ion Condrea, Sergiu Gaibu, Marin Harabagiu şi Ion Gheniţa.
Printre vizitatorii expoziţiei putem menţiona pe reprezentanţii administraţiei raionului Ialoveni şi ai oraşului Ialoveni. Cîţiva dintre aceştia precum şi alţi cetăţeni cu inima mare au donat cîte 50 sau 100 lei. Ţinem să mulţumim din suflet tuturor celor care au fost alături de noi şi au susţinut financiar acţiunea noastră. Resursele financiare colectate la 27 august sunt destinate desfăşurării celei de a treia runde a Programului de Granturi Mici pentru Tineri Ialoveni care va fi lansată la 5 septembrie 2011.
Acţiunea a fost autorizată de Primăria oraşului Ialoveni iar la amenajarea expoziţiei cu mese şi scaune am fost susţinuţi de administraţia Liceului teoretic „Ana Muntean”, în persoana Dnei director Valentina Secara.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki