O nouă oportunitate pentru tinerii antreprenori din raionul Ialoveni

A fost semnat Acordul de colaborare dintre Consiliul Raional Ialoveni și A.O. „Eco-Răzeni”, prin care, părţile se angajează să contribuie, inclusiv financiar, la realizarea Programului raional de granturi mici pentru afaceri al Fondului de susținere a antreprenoriatului pentru tineri Ialoveni. Programul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova şi este finanţat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea socio-economică a țării”.

Scopul Fondului de susținere a antreprenoriatului pentru tineri Ialoveni este ca tinerii (femei și bărbați), inclusiv din categorii defavorizate, rezidenți ai raionului Ialoveni, sunt abilitați și accesează mai multe oportunități sustenabile de participare economică la nivel local.

Rezultatele așteptate sunt: Continuă să citești

Dragobetele sărbătorit de către tinerii din Ialoveni

În scopul promovării cuplurilor model de tineri îndrăgostiţi, administraţia raionului Ialoveni şi Fondul pentru Tineri Ialoveni au organizat Festivalul Tinerilor Îndrăgostiţi, Ediţia a IV-a, care s-a desfăşurat la 22 februarie 2015, Casa Raională de Cultură Ialoveni, în ajunul sărbătorii ,,Dragobetele sărută fetele”.

În deschiderea evenimentului, domnul Mihai BRAGA, vicepreşedintele raionului Ialoveni a subliniat că, susţine şi apreciază la justa valoare tinerii talentaţi, cuplurile tinere, care participă cu dăruire de sine la viaţa comunităţii”.

În cadrul concursului au participat 5 cupluri tinere. Antrenate la diverse probe, perechile au prezentat cele mai originale poveşti de dragoste, au rostit cele mai frumoase declaraţii de dragoste, s-au descurcat ingenios la testul de cunoaştere reciprocă, apoi, fiecare, şi-au etalat talentele, printr-un program artistic deosebit.

Continuă să citești

Invitaţie la Concursul TVC, ediţia a V-a

Administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu Fondul pentru Tineri Ialoveni şi primăriile localităţilor din raion organizează cea de a cincea ediţie a Concursului raional TVC cu genericul “Drumul spre Europa trece prin satul meu”. Cu acest prilej, invităm toţi doritorii de a savura momente de umor şi de a susţine echipele participante.

În cadrul evenimentului, pe scena mare a Casei raionale de Cultură Ialoveni, vor concura echipe de tineri din toate localităţile raionului. Concursul se va desfăşura în 2 etape: etapa raională şi etapa finală, conform graficului de mai jos:
Etapa raională: 03 noiembrie 2013, ora 16.00 – vor concura echipele din localităţile: Horeşti, Mileştii Mici, Răzeni, Ruseştii Noi şi Ulmu;
Etapa finală: 10 noiembrie 2013, ora 16.00 – vor concura echipe de TVC din Anenii Noi, Cahul şi Ialoveni.

Continuă să citești

(doc) Raport financiar final pe venituri şi cheltuieli 2012

Pe parcursul lunilor ianuarie – decembrie 2012, membrii echipei Fondului pentru Tineri Ialoveni au reuşit să acumuleze resurse financiare în valoare totală de 16.132,00 lei. Banii au fost acumulaţi din organizarea evenimentelor speciale de colectare a fondurilor din localităţile raionului Ialoveni sau din donaţiile oferite de persoane fizice şi juridice (autorităţi publice şi agenţi economici). Bugetul Programului de granturi mici, în această perioadă, a fost suplinit cu 99.870,90 lei de către Ministerul Mediului al Republicii Moldova prin intermediul Fondului Ecologic Naţional, 20.000,00 lei de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi cu 40.000,00 lei de către Consiliul Raional Ialoveni.

Vă prezentăm în continuare sursele de formare a bugetului Programului de Granturi Mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni prin eforturile depuse de membrii echipei pe parcursul anului 2012:

Continuă să citești

(doc) Raport financiar intermediar pe venituri şi cheltuieli

Pe parcursul lunilor ianuarie – octombrie 2012, membrii echipei Fondului pentru Tineri Ialoveni au reuşit să acumuleze resurse financiare în valoare totală de 11.772,00 lei. Banii au fost acumulaţi din organizarea evenimentelor speciale de colectare a fondurilor din localităţile raionului Ialoveni sau din donaţiile oferite de persoane fizice şi juridice (autorităţi publice şi agenţi economici). Bugetul Programului de granturi mici, în această perioadă, a fost suplinit cu 50.000,00 lei de către Ministerul Mediului al Republicii Moldova prin intermediul Fondului Ecologic Naţional, 20.000,00 lei de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi cu 40.000,00 lei de către Consiliul Raional Ialoveni.

Vă prezentăm în continuare sursele de formare a bugetului Programului de Granturi Mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni prin eforturile depuse de membrii ai echipei in primele zece luni ale anului curent: Continuă să citești

Tinerii ialoveneni participă la formarea bugetului Programului de granturi mici

Acţiunea de colectare a fondurilor din comunitate – Concursul Raional TVC, cu genericul: Moldovenii în vacanţă, ediţia a IV-a, organizată de administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu Fondul pentru Tineri Ialoveni, A.O. ,,Eco-Răzeni”, Casa Raională de Cultură Ialoveni, în scopul valorificării potenţialului creator al tinerei generaţii, s-a desfăşurat în două semifinale. În cadrul celor două semifinale ale concursului, au fost colectate resurse financiare în valoare de 3325 lei.

Prima semifinală s-a desfăşurat la 26 octombrie 2012, unde au intrat în competiţie echipele: ,,Forţa” din com. Mileştii Mici, căpitan Andronache Ştefan (nota medie – 9,07, Locul I); ,,Fulger” din sat. Ulmu, căpitan Braga Mihai (nota medie – 8,13, Locul II); ,,Nimeni alţii” din com. Răzeni, căpitan Ion Creţu (nota medie – 7,93, Locul III). A doua semifinală s-a desfăşurat la 28 octombrie 2012, unde au intrat în competiţie echipele: ,,Adrenalin şi Baba Clava” din sat. Horeşti, căpitan Andrei Cociug (nota medie – 9,53, Locul I); ,,Ardei” din sat. Dănceni, căpitan Petru Vîrlan (nota medie – 9,47. Locul II); ,,Simplu” din sat. Moleşti, căpitan Corneliu Spînu (nota medie – 8,67, Locul III).

Continuă să citești

Am cules roadele unui nou eveniment de fundraising

Festivalul Raional al Tinerilor Îndrăgostiţi, Ediţia a II-a, a fost găzduit de Casa Raională de Cultură Ialoveni pe 18 februarie 2012. Este un eveniment de promovare a cuplurilor model de tineri îndrăgostiţi din localităţile raionului, organizat de către administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu Fondul pentru Tineri Ialoveni, fiind cuprins în Programul Raional de Acţiuni în Domeniul Tineretului 2012.

În perioada 01 – 13 februarie 2012, cinci cupluri şi-au depus dosarele şi au concurat la festival la diverse probe ce includ: povestea şi declaraţia de dragoste, testul de cunoaştere reciprocă, tema de acasă cu numere artistice cît mai originale.

Prestanţa cuplurilor în scenă a fost înalt apreciată de un juriu profesionist, din componenţa căruia au făcut parte: Melenciuc Anatolie, vicepreşedintele raionului Ialoveni; Roşioru Zinaida,specialist principal, Secţia Administraţie Publică; Consiliul Raional Ialoveni; Gurău Sergiu, preşedinte, ONG ,,Eco-Răzeni”, Ţurcanu Constantin, consultant, Direcţia Programe de Tineret, Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova; Condrat Ana, membru, Biroul Executiv, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova.
Continuă să citești

Bugetul Programului de granturi mici a fost suplinit cu 1200 lei

Sîmbătă, 24 septembrie 2011, Consiliul Raional Ialoveni a organizat în parteneriat cu echipa Fondului pentru Tineri Ialoveni cea de a II-a ediţie a concursului raional „Mister Ialoveni”. Circa 250 tineri din localităţile raionului au participat la acest eveniment. Intrarea a fost cu plată, costul unui bilet fiind de 5 lei. Astfel, în total s-au colectat 1,2 mii lei. Banii colectaţi din taxa de intrare la concurs sînt destinaţi Programului de Granturi Mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni.
La concurs au participat 7 tineri care au încercat în cadrul celor patru probe să cucerească publicul şi membrii juriului. Ion Condrea, locuitor al oraşului Ialoveni, a fost desemnat noul Mister al raionului Ialoveni. Acesta a cîştigat ediţia din acest an a concursului de frumuseţe şi inteligenţă bărbătească, după ce a reuşit să se impună în faţa celorlalţi candidaţi la acest titlu. Cîştigătorul s-a învrednicit de un premiu bănesc de o mie de lei şi de trofeul festivalului.
Continuă să citești

O nouă acţiune de fundraising a avut loc la Costeşti

O expoziţie cu vînzare a obiectelor confecţionate de tinerii voluntari membri ai Fondului pentru Tineri Ialoveni a fost organizată miercuri, 31 august 2011 în satul Costeşti. Echipa noastră a fost invitată de Dna Maria Nartea la sărbătoarea desfăşurată de costeşteni  pentru a sensibiliza publicul larg asupra activităţilor realizate pînă acum de către Fondul pentru Tineri Ialoveni, de a completa şirul de expoziţii prezente la eveniment şi a suplini bugetul Programului de Granturi Mici pentru Tineri cu noi fonduri.
Din primele clipe, prezenţa noastră la Costeşti a atras atenţia copiilor şi adulţilor, fiindcă în „cortul lucrurilor bune” unde era amplasată expoziţia cu vînzare fiecare dintre aceştia au găsit cîteva ceva interesant şi util de a procura, totodată de a susţine cauza pentru care pledează tinerii bancheri din Ialoveni. Pentru că era sărbătoare naţională, cererea a fost cea mai mare la panglicile tricolor, baloanele de culoare albastru, galben, roşu şi desenul pe faţă a tricolorului.
Continuă să citești

Tinerii bancheri din Ialoveni au organizat o expoziţie cu vînzare

La 27 august 2011, membrii echipei Fondului pentru Tineri Ialoveni au testat o nouă metodă de colectare a fondurilor din comunitate – expoziţia cu vînzare. Tinerii bancheri au pus în vînzare mai multe obiecte produse de ei: bijuterii şi accesorii handmade, coroniţe din flori, panglici tricolor, Origami, huse pentru mobil, etc. Evenimentul s-a desfăşurat în centrul oraşului Ialoveni şi a fost parte a programului raional de acţiuni dedicate celor 20 ani de independenţă a Republicii Moldova.
Acţiunea a durat opt ore şi a implicat 15 membri ai Fondului pentru Tineri Ialoveni asistaţi de trei voluntari. La final, tinerii au reuşit să colecteze circa 2340 lei. Pentru a atrage mai mulţi vizitatori, expoziţia cu vînzare a fost plasată într-un cort cu bannerul Fondului pentru Tineri Ialoveni, mai multe mesaje de încurajare a donaţiilor şi două mascote care au distribuit pliante în rîndul trecătorilor.
Continuă să citești

Primii 500 lei donaţi de un agent economic Fondului pentru Tineri Ialoveni

Primele roade ale celor peste 250 scrisori de sponsorizare expediate la începutul lunii octombrie la agenţi economici din oraşul Chişinău nu întîrzie să apară. La 7 octombrie, firma de construcţii Recoscivil SRL (www.reconscivil.com) condusă de Domnul Sufrai Valeriu, a transferat pe contul Fondului pentru tineri Ialoveni cei 500 lei solicitaţi prin intermediul scrisorii de sponsorizare.

Acest lucru cred că ne spune multe, în primul rînd că există agenţi economici care sînt dispuşi să doneze bani pentru a susţine iniţiativele tinerilor. Gestul administraţiei firmei Reconscivil SRL ne-a fortificat încrederea şi ne-a confirmat că activitatea pe care o desfăşoară membrii echipei Fondului pentru tineri Ialoveni poate contribui la încurajarea comportamentului filantropic în rîndul actorilor sociali din ţara noastră, pentru mobilizarea şi distribuirea de resurse necesare finanţării iniţiativelor şi proiectelor tinerilor.

Continuă să citești

Mister Ialoveni – cel mai descurcăreţ, romantic şi deştept flăcău

Sexul tare este si frumos. Au demonstrat-o concurentii la competia Mister Ialoveni, organizata pentru prima data in oras. Baietii au tinut din tot dinadinsul sa arate ca nu numai fetele au parte de concursuri de frumusete.
Acesta a fost raspunsul unui concurent la intrebarea cum si-ar castiga traiul in mod legal. La concurs au participat 7 tineri din raionul Ialoveni. Baietii au trebuit sa convinga juriul ca sunt cei mai buni, trecand peste patru incercari: dans, proba de  inteligenta, de forta si prezentarea femeii ideale.
Continuă să citești

Fondul pentru Tineri Ialoveni face furori la Ulmu

Este deja cunoscut faptul că  în raionul Ialoveni „a luat foc” un nou proiect pentru tineri şi anume Fondul pentru Tineri (FpT).
Menirea acestuia este de a colecta fonduri pentru ca ulterior tinerii activişti din raionul Ialoveni să înainteze proiecte spre finanţare chiar către acest Fond. Este foarte interesant, însă, modul în care FpT reuşeşte să adune banii pentru finanţări, îmbinând utilul cu plăcutul.
Continuă să citești