Vestiare moderne pentru liceenii horeșteni

Sportul se menține printre preferințele elevilor Liceului Teoretic Horești, însă vestiarele sunt departe de a fi acele spații adecvate și securitare, în care lucrurile personale ale liceenilor să rămână în siguranță. Afectați de această problemă, cei patru membri ai grupului de inițiativă „Dezvoltatorii” și-au ales ca misiune să îmbunătăţească şi să revigoreze vestiarele liceului, pentru ca elevii să poată participa la orele de sport.

,,Vestiar Aranjat”este proiectul cu care tinerii din Horești au decis să participe în cadrul rundei a XIX-a a Programului de Granturi Mici a Fondului pentru Tineri Ialoveni, pentru a asigura condiții corecte, civilizate în vestiarele sportive ale liceului din localitate. Astfel, susținută de voluntari motivați, echipa a reușit să-și realizeze obiectivul cheie, prin implementarea mai multor activități, și anume: eliberarea spațiilor, montarea corpurilor de iluminat, vopsirea pereților și a pardoselii, vopsirea cu lac a lemnului pentru asamblarea băncilor și a cuierelor. Proiectul și-a dovedit utilitatea atât prin modernizarea și crearea unor vestiare multifuncționale, cu un impact vizual plăcut, cât și prin oferirea oportunității tinerilor şi celorlalţi membri din comunitate prin care să îşi rezolve ei înșiși problemele cu care se confruntă.

În urma implementării acestui proiect, „Dezvoltatorii” au reușit să recâștige interesul elevilor către mișcare fizică, în detrimentul activităților lor sedentare, oferindu-le încrederea că își pot regăsi bunurile după finisarea activităților sportive. Totodată, voluntarii implicați au învățat și realizat ce inseamnă spirit de echipă, suport, voluntariat și devotament. Au conștientizat cum schimbarea începe cu ei și cum implicarea fiecăruia din ei au asigurat fericirea și succesul echipelor de volei din satul Horești. Implementarea acestui proiect de succes a fost posibilă grație susținerii financiare acordate de Fondul pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 6 000 de lei. Autoritățile publice locale s-au dovedit a fi receptive la nevoile tinerilor și dispuse să susțină inițiativele tinerilor horeșteni, oferind suma de 3 000 de lei.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki