Tinerii puhoieni valorifică potențialul turistic al localității

Gustul de evadare și explorare a lumii din jur i-a caracterizat dintotdeauna pe tineri, însă, astăzi, crește vizibil interesul acestora pentru descoperirea potențialului propriei comunități. Pe lângă faptul că turismul local este un mod sănătos de petrecere a timpului liber, acesta devine și o formă alternativă de educație și dezvoltare personală pentru tineri. Grupul de inițiativă PRO din Puhoi ne îndeamnă să descoperim alături de ei arta turismul, întru protejarea patrimoniului de mediu şi naturalistic al comunităților noastre.

Dornici de a afla informații noi și de a dobândi competențe utile pentru viitor, cei șase membri ai grupului PRO de la Liceul Teoretic ,,Gheorghe Palade” din Puhoi au elaborat și implementat proiectul de dezvoltare a turismului rural “Arta turismului”, prin care și-au propus să stimuleze întreaga comunitate locală să-și cunoască și apoi să-și protejeze mediul în care trăiesc și muncesc. Astfel, prin diverse activități motivaționale și educative, precum training-uri, concursuri și drumeții recreative, a fost posibilă sensibilizarea mai multor tineri, profesori și părinți din localitate cu privire la beneficii pe care le pot obține din practicarea turismului ecologic și responsabil.

În scopul consolidării informațiilor diseminate în cadrul activităților de instruire, echipa a achiziționat echipamentul necesar punerii în practică a acestor competențe: corturi, rucsacuri turistice, busole, carabine, funii de siguranţă, saltele pentru corturi, saci de dormit și funii. Procurarea acestora a fost posibilă cu susținerea Fondului pentru Tineri Ialoveni, care a oferit 8 000 de lei și a diasporei, care a contribuit cu 6 000 lei la realizarea cu succes a proiectului. Grație acestor activități de educație și dezvoltare non-formală, tinerii din Puhoi au beneficiat de oportunitatea de a-și forma abilităţi de orientare în mediul ambiant, de a-și consolida spiritul de echipă și de implicare în viața comunitară. Totodată, proiectul a oferit soluții prețioase privind combaterea modului sedentar de viaţă a tinerilor, captivaţi tot mai mult rețele și vicii sociale.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki