Un spațiu verde, reinventat pentru elevii din Costești

Implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea și îmbunătățirea instituțiilor de învățământ, prin diverse inițiative de voluntariat, este astăzi o condiție vitală pentru formarea unor personalități capabile să simtă responsabilitatea și rolul lor în comunitate. Conștienți și motivați de aceste idei, tinerii costeșteni și-au propus să combată prejudecata semenilor lor „Orice am face pentru alții, oricum vor strica ce am făcut noi” în „Să venim cu o schimbare pozitivă pentru școală și comunitate și să ne bucurăm de aprecierea celorlalți!”.

Înscriși în competiția proiectelor tinerilor din cadrul rundei a XIX-a a Programului de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni, grupul de inițiativă „Tânărul Ecolog” de la Costești au decis să rezolve imaginea dezolantă a curții școlare și să aducă un plus de valoare educaţiei elevilor Liceului Teoretic Costești, amenajând funcţional spaţiul arondat blocului claselor primare. Proiectul „Amici pentru cei mici” a permis echiparea cu 6 bănci și 4 tomberoane a curții care servește ca spațiu de relaxare și recreere pentru elevi și profesori, dar și de așteptare pentru părinți.

Echipa, alături de 15 voluntari, direcția liceului, părinți ai claselor primare a fost implicată atât în activități de informare și organizare, cât și de confecționare, instalare și vopsire propriu-zisă a mobilierului curții, activități care a avut un real succes în rândul lor și a comunității. Astfel, prin responsabilizare, implicare și lucru în echipă, tinerii din Costești au demonstrat încă o dată că oricât de mică ar fi schimbarea, școala poate deveni un loc mai vesel și prietenos.

Transformarea ideii prezentate în acest proiect în realitate a fost posibilă grație parteneriatului și susținerii financiare, acordate de Fondul pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 7 500 de lei și a Liceului Teoretic Costești. Curtea din apropierea instituției de învățământ a devenit, așadar, un spațiu comun reprezentativ, utilizat atât de elevii claselor primare, profesori, dar și colegii lor mai mari și părinți.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki