Invitaţie la Gala Bunelor Practici, ediția a X-a

Administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” invită liderii și mentorii celor 28 de echipe de proiect, împreună cu primarii celor 19 localități, care au implementat proiecte în cadrul Rundei a XX – a de granturi mici pentru tineri, să participe la Gala Bunelor Practici, cu genericul: ,,Instrumente de participare a tinerilor la dezvoltarea durabilă a comunității”, Ediția X.

Evenimentul se va desfăşura joi, 20 august 2020, orele 16:00 – 18:00, Centrul de Sprijinire a Mediului de Afaceri Transfrontaliere: Training, Expoziţii şi Simpozioane, loc pitoresc în Pădurea Ruseştii Noi, raionul Ialoveni.

Este o festivitate dedicată marcării Zilei Internaționale a Tineretului și celebrării a 10 ani de activitate ai Programului raional ,,Fondul pentru tineri Ialoveni”, precum și de totalizare a rezultatelor Rundei a XX – a de granturi mici pentru tineri.

În deschiderea oficială a festivităţii ne vor onora cu prezenţa personalităţi din administraţia raionului Ialoveni şi partenerii pentru dezvoltarea politicilor de tineret, care vor decerna trofeele și premiile de excelență civică.

Gala Bunelor Practici, cu genericul: ,,Instrumente de participare a tinerilor la dezvoltarea durabilă a comunităţii”, Ediţia X, cuprinde Concursul ,,Topul Proiectelor de Succes”, ce se desfășoară în 5 ateliere:
Atelierul I Rolul educaţiei non-formale în dezvoltarea capacităţilor şi competenţelor tinerilor;
Atelierul II Implicarea tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului şi de promovare a educaţiei ecologice;
Atelierul III Accesul facilitat al tinerilor la activităţi cultural-artistice şi de petrecere a timpului liber;
Atelierul IV Participarea tinerilor la viaţa publică şi promovarea cetăţeniei inteligente şi active;
Atelierul V Dezvoltarea instrumentelor de informare şi de instruire pentru tineri.

Subliniem că, cele 28 de consilii locale de tineret și grupuri de iniţiativă civică au concurat în cadrul atelierelor prezentând rezultatele proiectelor implementate şi activităţile realizate, pe parcursul vizitelor de monitorizare și evaluare a proiectelor, efectuate de membrii comisiei de jurizare în perioada 12, 13 și 14 august 2020, în cele 19 localități ale raionului.

Enumerăm aspectele importante pentru participanţi:
1. Toți participanții la eveniment se vor prezenta cu un act de identitate în original (este nevoie de IDNP-ul persoanelor pentru a întocmi fișa epidemiologică);
2. La eveniment participă doar liderii grupurilor de inițiativă civică / consiliilor locale de tineret, mentorii și primarii localitățiilor (max 2 persoane per grup și primarul localității);
3. Vă încurajăm să organizați la nivel de localitate, împreună cu primarii, transport din sat până la Centrul de Business (pentru a evita la maximum utilizarea transportului public). În cazul în care acest lucru nu e posibil, un microbuz va porni de la Consiliul Raional Ialoveni spre Centrul de Business la ora 15.30, joi, 20 august 2020, înainte de eveniment;
4. Participanții la eveniment vor purta măști de protecție și vor respecta distanța fizică de cel puțin 1 m între persoane.

Contacte: Pletosu Victor, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, 068230922; Gurău Sergiu, director executiv, A.O. ,,Eco-Răzeni”, 079641243.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki