Suruceni – undă verde pentru biciclete

Aerul pe care îl respirăm devine din ce în ce mai poluat zi de zi, ca urmare apar o mulțime de boli ce uneori cu greu sunt tratate. Una din cauzele majore a poluării aerului la un grad atât de ridicat este folosirea excesivă a automobilelor, dar pe cât de practice sunt și ne ușurează viața pe atât de periculoase au devenit în ultimii ani, când numărul acestora a crescut considerabil. O soluție, pentru un aer mai curat și un mod de viață mai puțin sedentar ar fi utilizarea și valorificarea bicicletelor pe cât posibil putem. Iată prin urmare un grup de tineri din Suruceni doresc să promoveze mersul pe bicicletă ca acesta să devină un mijloc de transport pe larg răspândit al localității lor.

Econom, practic și comod, bicileta poate deveni cel mai bun prieten al nostru. Tinerii din Suruceni s-au întrunit într-un grup de inițiativă “Impreună spre viitor” implementând astfel proiectul “Suruceni-undă verde pentru bicilete” prin care doresc să educe un mod sănătos de viață. Planul de acțiuni elaborat de acești tineri ce a presupus campanii de promovare a acestui mod de deplasare, de sensibilizare și conștientizare precum și amenajarea propriu zisă a terenului pentru parcarea bicicletelor a adunat mulți doritori de a adopta acest tip de transport.

Grație colaborarii cu Fondul pentru Tineri Ialoveni ce a contribuit cu o sumă în valoare de 8 000 lei precum și a altor contribuții din partea agenților economici, primăriei de 13 242 lei Suruceni acum este un loc al bicicletelor. Deoarece totul a fost puncat bine în planul de acțiuni și a fost urmat conștient proiectul s-a încheiat cu inaugurarea parcării unde au fost invitați reprezentați ai partenerilor care au ajutat la realizarea acestui minunat vis al surucenilor. Acum că tinerii și localnicii din Suruceni au locuri special amenajate pentru biciclete să sperăm că aceasta îi va motiva să utilizeze acest mijloc de deplasare la maximum.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki