Tinerii în acțiune la Puhoi

Tinerii întotdeauna au fost generația creativității, motivației și imaginației. Ei sunt un suflu nou al societății și pentru a menține asta viu ei apelează la căi de informare, cu ajutorul cărora își fac vocea auzită către toată comunitatea. Consiliul Elevilor Liceului Teoretic “Gheorghe Palade” și-au dorit crearea unei reviste, care să devina o cale accesibilă de informare pentru întreaga comunitate.

Ideea elaborării “Revista satului Puhoi” a apărut ca consecință a faptului că locuitorii satului Puhoi nu sunt informați suficient cu privire la activitățile desfășurate în localitate și în același timp despre cele ce urmează să fie realizate, respectiv nu dispun de un mijloc durabil care să promoveze talentele tinerilor în arta scrisului, a picturii și a fotografiei. Totodată revista stimulează creativitatea la un nivel maxim al tinerilor, ei dezvoltând abilitați de redactare și scriere a diferitor articole. Tinerii capătă un exemplu al bunelor practici, iar prin implicarea activa ei devin mai solidari și promovează frumosul. Revista este un adevărat generator de trezire a spiritului conștiinței precum si o motivare pentru ca tinerii să-și etaleze iscusințele.

Grație finanțării venite din partea Fondului pentru Tineri Ialoveni în valoare de 4 000 lei, precum și contribuția administrației liceului de 2 000 lei a fost posibilă elaborarea și publicarea primei ediții a revistei “Revista satului Puhoi”. Ca urmare 600 elevi ai Liceului Teoretic “Gheorghe Palade”, cadrele didactice precum si cei circa 5 700 locuitoriii Puhoiului au acces la informații privind activitatile manifestate de către tineri. Tinerii au unde să se promoveze și să se implice voluntar, publicând diferite articole în revistă, se descopera noi talente juvenile astfel se observă o descreștere a sedentarismului și viciilor vieții sociale.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki