Generația care poate și știe cum!

Tinerii sunt pilonul societății, continuitatea generației, deci prin urmare ei au nevoie ca societatea în care cresc și activează sa îi susțină, să îi încurajeze șî să îi implice la viața locală. Un grup de tineri din Hansca s-au gândit chiar să pună în practica aceasta prin implementarea unui proiect. Ei consideră că sunt generația care au ceva de spus și care pot dobândi lucruri prin propriile forțe.

Consiliul Local al Tinerilor din Hansca, având dorința de a investi atât material cât și spiritual, intelectual în echipă, au venit cu inițiativa implementării proiectului “Generația care poate și știe cum”, cu principalul scop de a oferi tinerilor din localitate mai multe beneficii și oportunități de a participa și de a se implica în cadrul localității. În cadrul proiectului tinerii au desfășurat ședința consiliului, unde și-au împarțit responsabilități pentru un mai bun lucru al echipei, elaborarea unui calendar al activităților dar și training-urile pe temele “Leadership de aur”, “Time-management”, “Discursul public”, la care au luat parte membrii Consiliului Local de Tineret, precum și alti tineri din localitate dornici de ași lărgi orizontul cunoștințelor și de a acapara noi valori și abilități pentru viitor.

Grație finanțării venite din parte Fondului pentru Tineri Ialoveni în sumă de 10 000 lei precum și ajutorul primăriei estimat la 8 650 lei, ideea tinerilor a fost susținută și realizată. Pentru a schimba experiența și cu alte consilii, a fost organizat un City Quest împreună cu CLT Molești, iar pentru a recrea tinerii din localitate și a beneficia de noi intereacțiuni au fost organizate difuzări de film în aer liber pe parcursul întregii veri, precum și un team building- Volei, unde abilitătile în sport și cooperare le-au fost descoperite.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki