(video) Topul proiectelor din runda a XXIII-a: clasamentul publicului

În perioada 04 – 07 octombrie 2021, publicul a avut posibilitatea să voteze inițiativele favorite din lista celor 25 proiecte depuse spre finanțare de către consilii locale de tineret și grupuri de inițiativă, din cincisprezece localități ale raionului Ialoveni, în runda a XXIII-a a Programului de granturi mici. În total, proiectele au adunat peste 7700 voturi. Menționăm că selectarea proiectelor se desfășoară în două etape, fiecare dintre ele asigurând câte 50% din votul final:

1. votarea online pe pagina web www.fondultinerilor.md , unde orice persoană are posibilitatea să-și dea votul pentru maximum 3 proiecte favorite din lista proiectelor depuse spre finanțare în această rundă de granturi și

2. punctajul acordat în urma interviurilor și analizei dosarelor de către membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni, în baza celor 6 criterii de selecție (fezabilitatea ideii de proiect, măsura în care tinerii sunt implicaţi în iniţierea şi realizarea proiectului, raportul cost beneficii, impactul, parteneriate).

Rezultatele finale privind proiectele finaliste și bugetele aprobate vor fi publicate pe pagina web www.fondultinerilor.md la data de 12 octombrie 2021. Vă reamintim că proiectele vor fi implementate în perioada 12 octombrie – 20 decembrie 2021.

Vă prezentăm mai jos clasamentul publicului:

Nr. proiect și localitatea Nr. de voturi
(563) Ruseștii Noi 585
(568) Răzeni 435
(566) Gangura 385
(554) Bardar 373
(576) Bardar 319
(561) Răzeni 260
(573) Molești 224
(553) Mileștii Mici 185
(565) Văsieni 175
(558) Țipala 174
(559) Ialoveni 165
(570) Văsieni 164
(556) Ialoveni 162
(557) Ialoveni 157
(560) Țipala 155
(562) Ialoveni 148
(575) Puhoi 142
(569) Ialoveni 123
(574) Zîmbreni 123
(552) Mileștii Mici 121
(571) Hansca 94
(567) Ialoveni 55
(555) Ulmu 50
(564) Pojăreni 37
(572) Sociteni 32

Programul de Granturi Mici pentru tineri este desfăşurat de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suportul financiar oferit de Consiliul raional Ialoveni și Fundaţia Est-Europeană Moldova din resursele Suediei.

Vă propunem să priviți materialele video pregătite de consiliile locale ale tinerilor și grupurile de inițiativă civică aplicante la runda a XXIII-a a Programului de granturi mici, prin care se prezintă problemele identificate de aceștia în comunitățile lor și motivația de a se implica în soluționarea lor:

(552) Mileștii Mici; Titlu proiect: Consolidarea infrastructurii pe Drumul de turism; Soluția: reparația stației de autobuz din Piatra Albă și amenajarea terenului aferent acesteia.
[Filmulețul lipsește]

(553) Mileștii Mici; Titlu proiect: Uniți pentru a schimba lumea spre bine; Soluția: consolidarea capacităților membrilor consiliului elevilor și promovarea activităților organizate de aceștia.

(554) Bardar; Titlu proiect: Uniţi prin diversitate; Soluția: dotarea cu mobilier și materiale didactice a centrului de resurse pentru educație incluzivă din cadrul liceului.

(555) Ulmu; Titlu proiect: Dor de Eminescu, ediția a II-a; Soluția: motivarea tinerilor ialoveneni să descopere opera eminesciană și pregătirea primei ediții unui festival cultural-artistic.

(556) Ialoveni; Titlu proiect: Acțiuni și zâmbete; Soluția: implicarea tinerilor în activități de dezvoltare a abilităților de comunicare, gîndire critică, lucru în echipă și promovare a unui mod sănătos de viață.

(557) Ialoveni; Titlu proiect: În unire stă puterea!; Soluția: organizarea atelierelor de instruire și a vizitelor de studiu pentru consolidarea echipa consiliului local de tineret.

(558) Țipala; Titlu proiect: Verde bicicliștilor; Soluția: amplasarea în curtea liceului a unei parcări pentru biciclete.

(559) Ialoveni; Titlu proiect: Scuarul “Enigma”; Soluția: crearea unui scuar în curtea casei de cultură și amenajarea acestuia cu mobilier stradal, felinare și arbuști.

(560) Țipala; Titlu proiect: Youth space; Soluția: amenajarea spațiului pentru activitatea membrilor consiliului local al tinerilor.

(561) Răzeni; Titlu proiect: Școala de Sănătate 5D; Soluția: campanie de informare a tinerilor despre importanța sportului și a nutriției pentru o viață sănătoasă, inclusiv achiziționarea echipamentului.

(562) Ialoveni; Titlu proiect: Prin Lectură spre Cultură!; Soluția: amplificarea rolului bibliotecii în stimularea și promovarea culturii lecturii în rîndul tinerilor.

(563) Ruseștii Noi; Titlu proiect: Decât să arunci pe jos, reciclează sănătos!; Soluția: sensibilizarea localnicilor privind modalitatea de reciclare a plasticului și crearea infrastructurii de colectare a acestuia.

(564) Pojăreni; Titlu proiect: Crearea unui spațiu verde pentru tineri; Soluția: plantarea arborilor și instalarea băncilor în curtea școlii.

(565) Văsieni; Titlu proiect: Împreună facem Școala altfel!; Soluția: crearea clubului de șah al tinerilor și dotarea cu materialele necesare.

(566) Gangura; Titlu proiect: Copilărie dulce păpădie; Soluția: amenajarea unui teren de joacă și practicarea sportului pentru elevii gimnaziului.

(567) Ialoveni; Titlu proiect: Centrul informaţional de tineret; Soluția: instruirea și ridicarea nivelului de informare, conștientizare a problemelor cu care se confruntă tinerii.
[Filmulețul lipsește]

(568) Răzeni; Titlu proiect: Pasiune de moment, profesie de viitor; Soluția: dezvoltarea abilităților de lucru la mașina de brodat în rîndul fetelor.

(569) Ialoveni; Titlu proiect: Confruntarea bullyingului – drepturi, respect și egalitate; Soluția: îmbunătățirea sănătății emoționale și a dezvoltării armonioase a tinerilor din raionul Ialoveni.

(570) Văsieni; Titlu proiect: Împreună spre succes; Soluția: instruirea membrilor consiliului local de tineret și amenajarea spațiului de lucru al echipei.

(571) Hansca; Titlu proiect: Sport for life!; Soluția: consolidarea și dotarea cu echipament a echipelor de tineri fotbaliști.
[Filmulețul lipsește]

(572) Sociteni; Titlu proiect: Eu, tu și educația!; Soluția: informarea, instruirea și antrenarea tinerilor în activități de educație nonformală.

(573) Molești; Titlu proiect: CLT Molești – cu și despre voluntari; Soluția: dezvoltarea competențelor organizatorice a voluntarilor și a tinerilor consilieri.

(574) Zîmbreni; Titlu proiect: Fitness ZUNEA; Soluția: promovarea în rîndul tinerilor a stilului activ de viață și practicarea sportului sistematic.

(575) Puhoi; Titlu proiect: Natura – exemplu pentru cei mici; Soluția: amenajarea în curtea liceului a terenului destinat activităților ludice și extracurriculare pentru elevii claselor primare.

(576) Bardar; Titlu proiect: Acum pentru posteritate; Soluția: amenajarea, dotarea cu mobilier a sediului și promovarea imaginii consiliului local al tinerilor.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki