START vot online! Vezi filmulețele pregătite de către echipele de tineri.

Fondul pentru Tineri Ialoveni a încheiat la 26 februarie 2022 procesul de recepţionare a solicitărilor de finanţare din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri, runda a XXIV-a. La această rundă au fost depuse 35 proiecte prin care se solicită suport financiar în valoare totală de 388,7 mii lei. Menționăm că selectarea proiectelor se desfășoară în două etape, fiecare dintre ele asigurând câte 50% din votul final:

1. votarea online pe pagina web www.fondultinerilor.md , unde orice persoană va avea posibilitatea să-și dea votul pentru maximum 3 proiecte favorite din lista proiectelor depuse spre finanțare în această rundă de granturi și

2. punctajul acordat în urma interviurilor și analizei dosarelor de către membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni, în baza celor 6 criterii de selecție (fezabilitatea ideii de proiect, măsura în care tinerii sunt implicaţi în iniţierea şi realizarea proiectului, raportul cost beneficii, impactul, parteneriate).

Procesul de vot online a demarat în data de 04 martie 2022, la ora 00.00 și se va încheia pe 07 martie 2022, ora 23.59. Pentru a participa la vot, apasă AICI. Oferă șansa tinerilor să participe la dezvoltarea comunității!

ATENȚIE! Aveți posibilitate să votați maximum 3 proiecte, 2 proiecte sau 1 proiect, la alegere, de pe ambele liste cu proiecte (580 – 597 și 598 – 614). După ce ai ales proiectele, apasă butonul VOTEAZĂ din partea de jos a paginii. Vă mulțumim!

Programul de Granturi Mici pentru tineri este desfăşurat de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suportul financiar oferit de Consiliul raional Ialoveni și Fundaţia Est-Europeană Moldova din resursele Suediei.

Vă prezentăm lista proiectelor depuse spre finanţare în cadrul rundei a XXIV-a de granturi mici pentru tineri, în perioada 03 – 26 februarie 2022:

(580) Zîmbreni; Titlu proiect: Biblioteca ZUNEA, ed. 2; Soluția: Înnoirea fondului de carte al bibliotecii publice, inclusiv promovarea lecturii și a spiritului de echipă în rândul fetelor și băieților tineri.

(581) Costești; Titlu proiect: Profesia noastră de vis; Soluția: Susținerea copiilor cu CES în procesul de incluziune socio-profesională prin dotarea liceului cu materiale și desfășurarea activități precum vizite la întreprinderi și masterclass-uri.

(582) Răzeni; Titlu proiect: Un parc altfel 2.0; Soluția: Implicarea tinerilor în acțiuni de amenajare a parcului (leagăne, bănci) și desfășurarea activităților în aer liber – film, seară muzicală, etc.

(583) Răzeni; Titlu proiect: Consolidarea CLT Răzeni; Soluția: Consolidarea capacităților echipei de tineri consilieri locali prin organizarea de trening-uri în domeniul managementului CLT, public speaking, etc.

(584) Răzeni; Titlu proiect: Locul Amintirilor; Soluția: Implicarea tinerilor în acțiuni de amenajare a parcului (foișor) și desfășurarea activităților în aer liber – jocuri de societate, campionat de tenis, etc.

(585) Dănceni; Titlu proiect: Timpul liber recreează, timpul liber inovează; Soluția: Dotarea bibliotecii publice cu videoproiector, bean-baguri necesare organizării sesiunilor de informare pentru tineri cu implicarea diverșilor specialiști și difuzări de filme în aer liber.

(586) Ialoveni; Titlu proiect: Știința – cunoașterea organizată; Soluția: Promovarea în rândul tinerilor a științelor reale și umane, totodată implicarea acestora în diverse acțiuni civice comunitare.

(587) Ialoveni; Titlu proiect: Sunt sănătos! Creez! Particip!; Soluția: Promovarea participării proactive a tinerilor în dezvoltarea responsabilității pentru propria sănătate, stare și dezvoltare armonioasă prin implicarea în grupul de mediatori, trening-uri și spectacole sociale. Dotarea cu mobilier a CSPT Avante.

(588) Ialoveni; Titlu proiect: Cafeneaua literară; Soluția: Dezvoltarea abilităților de gândire critică și promovarea lecturii în rândul tinerilor prin acțiuni ca: vizite la teatru, seară de film, clubul de lectură, training-uri, etc.

(589) Gangura; Titlu proiect: Bine ați venit!; Soluția: Revovarea pavajului deteriorat din curtea școlii și amenajarea unei parcări pentru biciclete.

(590) Molești; Titlu proiect: Școala – a doua casă; Soluția: Amenajarea unui spațiu de odihnă (cu bănci) pentru elevi în incinta liceului, inclusiv desfășurarea acțiunilor de ghidare în carieră pentru tinerii absolvenți.

(591) Costești; Titlu proiect: Întoarcere la origini; Soluția: Stimularea interesului fetelor și băieților tineri față de arta cusutului tradițional prin realizarea masterclass-urilor de brodat.

(592) Mileștii Mici; Titlu proiect: Educația nu are vârste; Soluția: Transformarea parcului din curtea liceului într-un spațiu prietenos pentru odihna și socializarea tinerilor, unde se joacă șah, se difuzează filme și se desfășoară lecții în aer liber, etc.

(593) Ialoveni; Titlu proiect: Aleea Tinerilor; Soluția: Amenajarea Aleii Tinerilor – spațiu sigur și atractiv, creat în baza viziunii și necesităților tinerilor. Acțiunea va implica tânăra generație în lucrări de pavare, înverzire a terenului, instalarea luminilor decorative și altor elemente handmade.

(594) Ialoveni; Titlu proiect: Scuarul Porumbița; Soluția: Implicarea tinerilor în amenajarea Scuarului “Porumbița” din curtea Casei Raionale de Cultură: instalarea băncilor și a urnelor, plantarea arbuștilor decorativi.

(595) Sociteni; Titlu proiect: Foișorul prieteniei; Soluția: Montarea unui foișor pentru odihna tinerilor și organizarea diverselor acțiuni de teambuilding: concursuri, camping, etc.

(596) Gangura; Titlu proiect: Școala – stare de bine a fiecărui elev; Soluția: Implicarea tinerilor voluntari în lucrări de amenajare a cabinetului de limbi moderne a gimnaziului.

(597) Horodca; Titlu proiect: O nouă viață parcului de distracții; Soluția: Participarea tinerilor consilieri locali la lucrările de reparație și amenajare a parcului de odihnă și distracții din localitate.

https://youtube.com/shorts/sPgtCOPKQiI?feature=share

(598) Ulmu; Titlu proiect: O minte sănătoasă, într-un corp sănătos; Soluția: Achiziționarea echipamentului sportiv necesar desfășurării activităților cultural-sportive pentru tineri: maratoane, turneu de baschet, competiții de șah, etc.

(599) Ialoveni; Titlu proiect: Un spațiu nou pentru clubul de robotică; Soluția: Amenajarea unui nou spațiu mai sigur și confortabil destinat activității membrilor clubului de robotică a Bibliotecii Publice Raionale „Petre Ștefănucă”.

(600) Răzeni; Titlu proiect: Creștem! Învățăm! Ne jucăm! Creăm!; Soluția: Diversificarea activităților pentru copii de la grădiniță prin instalarea unui videoproiector și a ecranelor de proiecție în sălile instituției.

(601) Răzeni; Titlu proiect: Printre brazi; Soluția: Implicarea elevilor în lucrări de transformare a parcului liceului într-un spațiu de recreere amenajat cu bănci, urne, brazi și flori multianuale.

(602) Țipala; Titlu proiect: Streetball; Soluția: Realizarea lucrărilor de restaurare și amenajare a terenului de baschet al liceului, inclusiv dotarea acestuia cu coșuri, bănci și panouri noi.

(603) Molești; Titlu proiect: Un tânăr implicat – un mediu curat!; Soluția: Antrenarea tinerilor consilieri locali în acțiuni de sensibilizare a comunității privind problemele de mediu și realizarea măsurilor de salubrizare, plantare arbori, etc.

(604) Văsieni; Titlu proiect: Un ungheraș de poveste pentru fiecare, ed. II; Soluția: Reamenajarea sălii de lectură a bibliotecii publice prin restaurarea stilajelor, schițarea unei imagini pe perete, procurarea de noi cărți și crearea clubului de lectură.

(605) Văsieni; Titlu proiect: Eco-Bike; Soluția: Promovarea practicării ciclismului sigur în rândul elevilor liceului și instalarea parcărilor pentru biciclete în curtea instituției.

(606) Ialoveni; Titlu proiect: Educația – din datorie în plăcere; Soluția: Amenajarea unei zone de recreere pentru elevi în holul Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă” și dotarea acestuia cu mobilier, jocuri interactive, mini-bibliotecă.

(607) Ialoveni; Titlu proiect: Biblioteca stradală; Soluția: Amenajarea primei biblioteci stradale și promovarea lecturii în comunitate.

(608) Țipala; Titlu proiect: Youth space (ediția 2); Soluția: Dotarea sediului Consiliului Local de Tineret cu mobilier și materiale necesare pentru desfășurarea activităților de promovare a participării tinerilor la viața comunității.

(609) Puhoi; Titlu proiect: Micii cercetași ai istoriei satului; Soluția: Editarea unei culegeri de articole bazate pe interviuri cu persoanele resursă din localitate care să reflecte principlalele evenimente din sec. XX.

(610) Ialoveni; Titlu proiect: Un pas spre schimbare, succes și mobilizare; Soluția: Antrenarea elevilor în diverse activități extracurriculare pentru dezvoltarea competențelor în domeniul incluziunii sociale, mediu ambiant, viața culturală, etc: trening, falshmob, vizită la teatru, lecție publică.

(611) Puhoi; Titlu proiect: Comunicarea – cheia succesului; Soluția: Desfășurarea trainingurilor de comunicare eficientă pentru tineri cu implicarea formatorilor experimentați.

(612) Cărbuna; Titlu proiect: Voluntarii în prim-plan; Soluția: Motivarea tinerilor să se implice în activități de voluntariat prin organizarea excursiilor la mai multe obiective turistice de importanță națională.

(613) Văsieni; Titlu proiect: Tinerii pun umărul; Soluția: Transformarea curții casei de cultură într-un spațiu de inspirație, creație și participare a tinerilor prin plantarea arborilor și a clumbelor cu flori, plasarea căsuțelor pentru păsări, organizarea curselor de biciclete, vizite la muzeu, etc.

(614) Horești; Titlu proiect: Pro – inițitivă, implicare și schimbare; Soluția: Sporirea gradului de participare a elevilor în soluționarea problemelor liceului prin implicare acestora la amenajarea terenului cu bănci, urne și arbori.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki