O curte mai plăcută pentru elevii claselor primare din Puhoi

Odată cu pandemia, am început să acordăm o atenția mai sporită spațiilor naturale din jurul nostru: parcuri, curți, grădini sau alei. Spațiul din curtea școlii reprezintă o modalitate excelentă de relaxare și de petrecere a timpului liber în rândul elevilor, iar pentru corpul profesor o modalitate perfectă de a alterna activitățile educaționale formale cu cele nonformale. Astfel, grupul de inițiativă Noi suntem schimbarea din satul Puhoi, și-au propus să ofere colegilor din ciclul primar un loc în care să le fie drag să iasă la pauze și să interacționeze.

Astăzi,copiii petrec tot mai puțin timp liber în natură, la aer curat, iar acest lucru este, desigur, un semnal de alarmă. Pentru ca școala să devină un spațiu plăcut învățării și să creeze deopotrivă, profesorilor și elevilor, acea stare de bine, necesară reușitei procesului educațional, e nevoie ca și curtea școlii să fie amenajată corespunzător și prietenos copiilor. Membrii Grupul de inițiativă Noi suntem schimbarea din Puhoi au venit cu inițiativa de a dota spațiul din spatele Liceului Teoretic “Gheorghe Palade” cu bănci, coșuri de gunoi și arbori decorativi, pentru ca elevii claselor primare să poată să-și petreacă timpul liber cât mai armonios și sănătos. Astfel, cu forțele proprii și din dorința de a schimba spre bine aspectul curții, tinerii puhoieni au reușit să mobilizeze 25 de voluntari, tineri și părinți din comunitate, împreună cu care au reușit să implementeze cu succes proiectul “Natura – exemplu pentru cei mici”.

Tot mai multe studii arată că jucatul afară, alergatul și explorarea naturii sunt importante nu doar pentru buna funcționare a celor mici, dar poate ajuta să prevină sau să amelioreze unele dificultăți sau probleme cu care se confruntă în procesul învățării. De aceea, pentru a trezi interesul și atracția copiilor în curte, echipa de proiect a optat pentru pavarea spațiului prin improvizarea tablei de șah. Fondul pentru Tineri Ialoveni a susținut această frumoasă inițiativă a tinerilor din Puhoi, alocând suma de 11.000 lei. Proiectul în sine a îmbunătățit atât încrederea și sentimentul de apartenență a tinerilor implicați în proiect, cât și oferit celor peste 230 de elevi ai ciclului primar un spațiu prietenos, cald și atractiv pentru relaxare și învățare.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki