Un cuibușor mai echipat și mai eficient pentru voluntarii din Văsieni

Într-o lume din ce în ce mai robotizată și digitalizată, puțini au mai rămas care încă mai cred în voluntariat, implicare și comunitate. Mulți nu ştiu că ştiu o mulţime de lucruri, iar restul crede că nu contează ceea ce ei ştiu sau pot face. Voluntarii Consiliului Local de Tineri Văsieni cred că contează enorm atunci când dăruieşti, ajuţi, visezi şi transformi, împreună cu ceilalţi ca tine, visele în realitate.

Fiecare dintre noi este o valoare și un potențial, iar împreună, putem schimba ceea ce nu ne place sau nu ne dorim. De această părere sunt tinerii din Văsieni, care, prin elaborarea proiectului „Împreună spre succes” și-au propus să-și amenajeze și doteze cu cele necesare spațiul TeamWork pentru o mai bună consolidare și eficientizare a echipei Consiliului Local de Tineret din localitate. Noul spațiul, renovat cu eforturile proprii ale tinerilor și echipat cu mese, scaune și dulap pentru rechizite, s-a dorit a fi, întâi de toate, un cuib al tinerilor cetăţeni activi ai Văsieni-ului, al oamenilor cu spirit civic care doresc să se implice în comunitate pentru a schimba spre bine lumea din jur.

Grație implicării active a fiecăruia dintre membrii Consiliului, dar mai ales a spiritului de echipă dezvoltat, echipa de proiect a reușit să creeze un loc plăcut și primitor, de dialog, interacțiune și colaborare fructuoasă pentru toți cei interesați de a-și utiliza toate abilitățile și a contribui la dezvoltarea localității în care trăiesc. dornici pentru a aduce schimbarea. Spațiul va servi în continuare discuțiilor privind problemele de interes comunitar, identificării soluțiilor optime, favorizând, totodată, comunicare, colaborarea şi autodezvoltarea generației tinere din Văsieni. Membrii de echipă rămân încrezători că proiectele care vor prinde aripi în cuibușorul reamenajat de ei vor servi drept exemplu și sursă de inspirație celor care vor veni după ei. Fondul pentru Tineri Ialoveni și-a adus contribuția la reușita implementării acestui proiect, alocând suma de 10.000 lei.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki