Tinerii optează pentru un Văsieni mai activ, mai sportiv, mai pozitiv!

Fiecăruia din noi îi sunt binecunoscute beneficiile sportului şi ştim cu toții că acesta trebuie să constituie o prezență zilnică în viața noastră. Tinerii din Văsieni consideră că obicei ar trebui altoit mai cu seamă generațiilor tinere, pentru a le dezvolta, de timpuriu, abilități necesare de-a lungul întregii vieţi şi pentru a deveni mai apoi adulţi activi şi sănătoşi.

Uniți de aceeași pasiune pentru sport și mișcare, 10 tineri văsieneni, membri ai Consiliului Elevilor Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” au decis să lupte activ împotriva sedentarismului destructiv în continuă creștere printre tineri. După cum o indică și titlul, proiectul „Fii activ, fii sportiv, fii pozitiv!”, elaborat de grupul de inițiativă din Văsieni, vine cu soluții reale de îmbunătățire a stării fizice și a sănătății elevilor, profesorilor, dar și a părinților. Din octombrie 2019, de când a fost lansat proiectul, peste 150 de voluntari au participat, prin intermediul competițiilor și turneelor sportive, în mai multor activități cu caracter sportiv, au fost procurate două mese de tenis și echipament sportiv. Organizarea starturilor vesele „Mama, tata și eu – familie sportivă mereu” a permis, totodată, o sensibilizarea a sănătății fizice la nivel de familie, implicând și părinții în activități școlare cu caracter sportiv.

Implementarea acestei frumoase inițiative a fost posibilă datorită finanțării din partea Fondul pentru Tineri Ialoveni, care a acordat suma de a 6 500 lei și a liceului,care a alocat 1 500 lei pentru realizarea cu succes a planului de acțiuni din proiect. Astfel, grație acestui proiect, elevii din Văsieni și-au extins potenţialul de sănătate, ceea ce va contribui, cu siguranțăla, la creşterea calităţii vieţii acestora. Totodată, turneele de baschet între echipele Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Gimnaziul „Mihai Eminescu” din satul Ulmu au compensat orele petrecute static la majoritatea celorlalte discipline desfășurate în clasă, descurajând astfel stilul de viață sedentar.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki