Tânăr implicat – succes garantat

Deși majoritatea tinerilor consideră că “a rămâne conectat” înseamnă a fi mereu prezent și implicat pe rețelele sociale, nimic nu poate fi comparat, totuși, cu participarea “pe viu” în cadrul activităților de voluntariat ale tinerilor. Prin voluntariat, generația tânără are șansa de a oferi și de a împărtăși cu semenii ceea ce știe să facă și ceea ce o pasionează. Membrii Consiliului de Tineret Ialoveni îndeamnă tinerii să iasă din propriile culise pentru a-și promova și valorifica, într-o formă creativă, ideile personale și talentele.

Deseori, tinerii neglijează mesajele de implicare, lansate în jurul lor, care-i cheamă să iasă din zona lor de confort, pentru a se descoperi și a descoperi lumea din jurul lor, în favoarea celor online. Membrii Grupul de inițiativă Teens Got It din Ialoveni, promotori ai stilului creativ de viață, și-au propus să reactiveze spiritul civic al semenilor lor, elaborând proiectul “Tânăr implicat – succes garantat”. Și pentru că voluntariatul reprezintă contextul potrivit pentru ca tinerii să-şi pună în practică abilităţile şi să obţină rezultate prin prisma acestora, echipa proiectului a planificat și organizat trei evenimente cheie.

Proiectul a debutat, așadar, cu două ședințe de informare și promovare a activităților Consiliului, prin intermediul cărora 17 consilieri și 30 de voluntari au aflat cum pot câștiga timp liber de calitate. Iar pentru ca informațiile acumulate în urma ședințelor să capete conținut, grupul de inițiativă a organizat evenimentul Hell Fest, oportunitate care a permis celor peste 140 de tineri implicați să descopere ce înseamnă sa faci parte din echipa de organizare, să fie punctuali, organizați și să învețe nenumărate lucruri despre organizarea evenimentelor.

Punctul culminant al proiectului l-a constituit organizarea și desfășurarea concursului TVC, seară de satiră în cadrul căreia șapte echipe din cinci localități ale raionului Ialoveni s-au întrecut la umor, întrunind în jur de 300 de spectatori de toate vârstele. Publicul a avut parte de momente memorabile și glume haioase, iar tinerii au apreciat calitatea relaţiilor interpersonale care s-au stabilit între membrii echipei. Astfel, activităţile de organizare a evenimentelor i-au atras pe tineri datorită cooperării, pasiunii cu care s-a lucrat, sentimentului personal de satisfacţie în urma rezultatelor muncii în echipă şi urmărilor pozitive neplanificate.

Implicarea directă a voluntarilor, care a însemnat punerea în valoare a unor abilităţi personale şi însuşirea altora noi, a fost principalul motiv pentru care aceste activităţi au fost cele mai apreciate. Fondul pentru Tineri Ialoveni a făcut posibilă implementarea cu succes a tuturor activităților proiectului, prin alocarea unui suport financiar în valoare de 6700 lei.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki