Ne informăm și acționăm!

Tinerii sunt sprijinul și viitorul țării noastre. Rolul social al tinerilor în societatea modernă este de a dezvolta și a schimba standardele stabilite. Tinerii se străduiesc să aducă ceva nou într-o societate, să inventeze sau să înbunătățească ceva.Un grup de tineri din Ialoveni doresc să informeze, să dezvolte și să contribuie pozitiv la societatea în care cresc și se dezvoltă.

Ideea realizării proiectului “Ne informăm și acționăm!” vine cu scopul de a implica, de a informa și de a motiva tânăra generație prin propriul exemplu, al Consiliul pentru Tineri Ialoveni, de a se implica mai activ în viața civică a comunității, de a fi informați despre oportunitațile de studiu, dar și de a duce un mod eco-friendly de viață. Domeniul educațional, ecologia și schimbul de experiență sunt doar câteva din punctele atinse de către grupul de inițiativă în cele șase acțiuni de bază din proiectul echipei, și putem avea convingerea că având astfel de discuții cu semenii lor, tinerii vor dezvolta o generație frumoasă, prosperă și responsabilă.

Datorită susținerii financiare venite din partea Fondului pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 6 500 lei precum și ajutorul financiar al primariei Ialoveni, estimat la 4 950 lei, proiectul și-a văzut realizarea. Seminarul “E COOL să fii ECO” a avut ca prin scop instruirea celor 100 persoane ce au participat, privind faptul cum sa ne comportăm cu natura, care sunt produsele la care oamenii trebuie să atragă atenția, cum să reciclăm și cum sa devenim prietenii naturii și să ne asigurăm un trai într-un mediu mai curat și salubru. Proiectul a culminat cu inițiativa frumoasă a tinerilor de a face un schimb de experiență cu un Consiliu Local de Tineret, unde tinerii au încercat sa găseasca soluții și noi idei de funcționare și gestionare a unui consiliu, în vederea imbunătătirii unelor aspecte organizatorice și sociale din grup.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki