Amenajarea străzii centrale cu tomberoane

Oricine aspira la o localitate dar și un mediu curat, salubru, unde viața de zi cu zi să devină o plăcere pentru desfăurarea activităților din viața cotidiană. Pentru ca se confruntă cu o astfel de problemă și locuitorii satului Horodca, un grup de tineri s-au gândit să remedieze aceasta apelând la scrierea unui proiect.

În ultimii ani gunoaiele ne-au împânzit din ce în ce mai mult, și prin urmare asta ne afectează calitatea apei, aerului, solului ce se răsfrânge mai apoi, inevitabil asupra sănătății noastre. Consiliul Loal de Tineret Horodca au implementat proiectul “Amenajarea străzii centrale cu tomberoane”, sperând că prin aceasta vor rezolva pe cât de puțin problema cu care se confruntă localitatea lor. Pentru că tinerilor le pasă de mediu și speră să îl facă mai curat si mai plăcut pentru societate, tinerii împreună cu ajutorul primăriei precum și a altor voluntari ai localitătii au amenajat strada centrală cu tomberoane, pentru ca gunoiul să își cunoască locul.

Datorită finanțării venite din partea Fondului pentru Tineri Ialoveni, ce a contribuit cu suma de 3 500 lei precum și a altor contribuții estimate la 3 000 lei, visul tinerilor a dat roade. Adunarea generală organizată a localității, afișarea avizelor pe panourile informative precum și pozele postate pe rețelele de socializare, a făcut ca proiectul tinerilor să fie cunoscut de întreaga localitate, care acum se bucură de o strada amenajată corespunzător, dezvoltându-se astfel spiritul de cetățean responsabil și implicat.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki