Leagănul copilăriei

Terenul de joacă este locul în care copii petrec o lungă perioadă din copilărie, în care își formează, își extind și performează abilitățile. Totodată terenul de joacă are și o menire pedagogica nu doar de distracție. Astfel, un grup de mame din Mileștii Noi, pentru că își doresc ca copii lor să aibă parte de o copilărie mai veselă au decis să remedieze această situație, implementând astfel un proiect.

Fiind adulți, uneori putem neglija importanța jocului pentru copii, pe când acesta joacă un rol foarte primordial în dezvoltarea mentală, motorică și socială a copilului. Pentru că au realizat și ele acest lucru pentru micuții lor, grupul de inițiativă “MAMI (mame ambițioase, moderne, implicate)” au dorit soluționarea acestei probleme prin punerea în funcție a proiectului “Leagănul copilăriei 2” . Procurarea complexului de joacă, montarea acestuia, organizarea zilei de salubrizare a teritoriului grădiniței precum și amenajarea terenului cu material săditor au fost punctele principale din planul de acțiuni ale proiectului, la care, pe lângă grupul de inițiativă au luat parte și alți voluntari ai localității.

În urma colaborării ce s-a soldat cu succes cu Fondul pentru Tineri Ialoveni, ce a susținut financiar acest proiect cu suma de 10 000 lei, precum și implicarea părinților, grădiniței și a primăriei comunei Răzeni în sumă de 15 000 lei visul acestor mame pentru picii lor și-a văzut realizarea. La organizarea și desfășurarea zilei de deschidere oficiale a terenului pentru copii au luat parte în primul rând copii, părinți precum și voluntarii ce au ajutat la realizarea acestui proiect. În cadrul serbării au fost anunțați și premiați cei mai bravi și activi voluntari. Acum că copilașii din Mileștii Noi au parte de un teren dotat le dorim să crească mari și voinici și să preia de la părinții lor aceste inițiative frumoase de schimbare.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki