Parcare pentru biciclete

Bicicletele sunt un mod de transport econom, ecologic și plus la toate o practicare de sport. Numărul tinerilor care utilizează acest mijloc de deplasare crește în ultimul timp, fie că le utilizează pentru sport, pentru recreere sau ca mijloc mai rapid decât mersul pe jos de a ajunge la destinația dorită. Problema care apare este unde parcam aceste biciclete pentru a fi în siguranță. Așadar un grup de cinci tineri din Horești doresc să amenajeze liceul lor cu parcări speciale pentru biciclete.

Pornind de la ideea că elevii ce utilizează bicicleta pentru a ajunge la locul unde își fac studiile, nu au unde o parca pe aceasta, și sunt nevoiți să o lase sprijinită de pereții școlii, distrugând infrastructura instituții dar totodată rămănând cu riscul ca bunul să le fie furat, grupul de inițiativă al Consiliului elevilor din Liceul Teoretic Horești au inițiat proiectul “Parcare pentru biciclete” prin care au achiziționat un suport de parcare pentru biciclete. Tinerii grupului de lucru, profesori precum și alți elevi voluntari au ajutat la realizarea acestei inițiative.

Datorită finanțării din partea Fondului pentru Tineri Ialoveni în sumă de 3 000 lei precum și a altor contribuții estimate la 2 760 lei, bicicletele tinerilor horeșteni sunt acum parcate la locul destinat acestora. Trainingul și instruirea pentru un mod sănătos de viață a adunat respondeți a diferitor vârste și a contribuit la formarea unei conștiințe mai responsabile față de mediul înconjurator și față de modul nostru de viața. Doritorii de a se aventura și relaxa cu bicicletele au luat parte la maratonul organizat de echipa de proiect, prin care au promovad mersul pe bicicletă și beneficiile acestuia. Salutăm ideea ce au realizat-o tinerii și dorim ca numărul bicicliștilor în localitate să se mărească.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki